Senternovem3

SenterNovem Zwolle
Postbus 10073
8000 GB Zwolle
Dokter van Deenweg 108

Telefoon (038) 455 35 53
Telefax (038) 454 02 25
Internet www.senternovem.nl

10 november 2006

Voor personen- en goederenvervoer
Zes miljoen euro subsidie voor klimaatprojecten

Projecten die een aanzienlijke uitstootbeperking van het broeikasgas CO2 in het goederen- of personenvervoer realiseren, kunnen rekenen op steun van de overheid. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (VenW) heeft drie miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor projecten op het gebied van personenvervoer en drie miljoen euro voor CO2-reductieprojecten binnen het goederenvervoer. Het indienen van projecten was al mogelijk vanaf augustus 2006. Tot en met 18 Januari 2007 kunnen nog nieuwe subsidieaanvragen worden ingediend. Tot nu toe heeft SenterNovem al meer subsidieaanvragen ontvangen dan tijdens de vorige tender.

Bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties die projecten initiëren om de CO2-emissie te verlagen komen in aanmerking voor subsidie. Een vereiste is wel dat het project minimaal 75 ton CO2-reductie per jaar oplevert. Er kan subsidie worden aangevraagd voor investerings-, toepassings- en kennisoverdrachtprojecten.

De subsidieprogramma s CO2-reductie Goederen- en Personenvervoer worden uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. SenterNovem is een agentschap van het ministerie van Economische zaken. Het voert beleid uit voor verschillende overheden op het gebied van innovatie, energie & klimaat en milieu & leefomgeving en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid

Meer informatie?
Wilt u meer weten over deze subsidieprogramma s? Kijk dan op www.senternovem.nl/co2-personenvervoer of www.senternovem.nl/co2-goederenvervoer. Op deze sites vindt u alle voorwaarden van het programma en voorbeelden van projecten die in eerdere tenders werden gesubsidieerd. Op werkdagen kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met de adviseurs van het programma CO2-reductie Goederenvervoer en Personenvervoer van SenterNovem, telefoon (038) 455 3401.

---
Noot voor de pers, niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Dorgelo, communicatieadviseur van SenterNovem, telefoon 038-455 3520.