Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Politie arresteert woningovervaller / Oost (10/11/2006)

Vannacht arresteerden agenten op de Makassarstraat in Oost een 33-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval. Twee anderen wisten te ontkomen. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen dat door de rovers was achtergelaten. Eén van de bewoners raakte lichtgewond.

Even voor drie uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er op de Zeeburgerdijk in een woning iemand gilde en schreeuwde. Agenten waren snel ter plaatse en kregen van bewoners van een woning op drie hoog te horen dat zij waren overvallen door drie mannen. De daders waren er net vandoor via het balkon aan de achterzijde. Onmiddellijk werd een zoekactie naar de overvallers ingesteld. In de omgeving van de Makkassarstraat werd een drietal gesignaleerd dat voldeed aan het signalement van de berovers. Eén van hen kon worden ingerekend, de andere twee wisten te ontkomen.

Nader onderzoek wees uit dat drie mannen de woning van een echtpaar op de Zeeburgerdijk waren binnengekomen. Daar ontpopten zij zich tot overvallers. Eén van hen trok een vuurwapen, bedreigde de slachtoffers en eiste geld. De mannelijke bewoner werd geslagen en gekneveld. Door het geschreeuw van de vrouw werden buurtbewoners gealarmeerd die vervolgens de politie waarschuwden. Agenten waren snel ter plaatse en zetten de achtervolging in op de daders die net via de achterzijde van het pand waren weggevlucht. In de woning werd later een vuurwapen aangetroffen dat door de daders was achtergelaten. Eén van hen werd ingerekend. Twee anderen ontkwamen. De recherche van district Oost onderzoekt de zaak.