Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 10 NOVEMBER 2006

VOORBEREIDINGSBESLUIT PLANGEBIED WIERINGERRANDMEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Wieringen in haar vergadering van 9 november 2006 op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het plangebied van het Wieringerrandmeer waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 13 november 2006 en geldt voor een periode van een jaar. Het besluit met de daarbij horende stukken ligt met ingang van maandag 13 november 2006 tijdens openingsuren ter inzage op het gemeentehuis, Elft 15 te Hippolytushoef.

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende vanaf 13 november 2006 gedurende 6 weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. De indiener van een bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat ­ gelet op de betrokken belangen ­ vereist, eveneens een voorlopige voorziening (schorsing van het besluit) vragen aan de President van de rechtbank te Alkmaar, Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 7 november 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 5.2.3. APV onder gebruikelijke voorwaarden aan J. Hegeman voor een viskraam op de vrijdagen op het Kerkplein; Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 5.2.3. APV onder gebruikelijke voorwaarden aan Glasunie BV voor het repareren van autoruiten op het Aldi-parkeerterrein op gevraagde data in 2007; Ø Ontheffing ex art. 5.1.5. APV verleend tot 1 januari 2007 aan St. Netwerk Roemenië voor het stallen van een caravan op een openbare parkeerplaats aan De Dentele te Westerland; Ø Vergunning ex art. 2.1.5.1. APV verleend aan Vishandel Rotgans&Bakker om maximaal 10 dagdelen in 2007 een rookvat te plaatsen op het Haventterrein in de directe nabijheid van WR-181.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 2 november 2006:
- het tijdelijk plaatsen van een opslagloods (max. 5 jaar) op het perceel De Wieken 9 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 3 november 2006:
- het veranderen/vergroten van een ligboxenstal met een melkstal en berging op het perceel Bierdijk 4 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 6 november 2006:


- het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Damsterpad 8 (reguliere bouwvergunning);

B. Verleende bouwvergunning verzonden 10 november 2006:
- het plaatsen van een loggia op het perceel Noorderoeverdijk 31 (reguliere bouwvergunning).

C. Verleende sloopvergunning verzonden 10 november 2006:
- het slopen van een schuur op het perceel Beltstraat 57.

D. Verleende gebruiksvergunning verzonden 10 november 2006:
- gebruiksvergunning voor het perceel Kerkhofsteeg 2-4.

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B, C en D genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Laan-Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 17 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 13 november 2006 gedurende 2 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het tijdelijk plaatsen van een stacaravan voor een periode van maximaal 2 jaar op het perceel Rijksstraatweg 47.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Laan-Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

Hippolytushoef, 10 november 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester