Gemeente Heemskerk


donderdag, 09 november 2006

Gemeente doet aangifte wegens slopen zonder vergunning

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie wegens het slopen van asbesthoudend materiaal zonder sloopvergunning. Op vrijdag 3 november 2006 heeft de gemeente de interne sloopwerkzaamheden in een kantoorpand aan de Maarten van Heemskerkstraat 21 stilgelegd. Bij inspectie bleek dat er interne sloopwerkzaamheden werden verricht zonder sloopvergunning, waarbij asbest was betrokken. De gemeente heeft de Arbeidsinspectie ingelicht.

De gemeente heeft de werkzaamheden direct stilgelegd en maatregelen geëist. De gemeente heeft gelast om het kantoorpand met bouwhekken ontoegankelijk te maken en de ramen af te dichten. De aannemer heeft hieraan gehoor gegeven. Na metingen in het pand is gebleken dat er geen asbestdeeltjes in de lucht aanwezig zijn.
Verder heeft de gemeente asbestverdacht sloopmateriaal, dat rondom het pand lag, op asbest laten onderzoeken. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat het hier geen asbesthoudend materiaal betrof. Er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid ontstaan.

In het gebouw is nog wel asbest aanwezig, maar dat wordt door een gespecialiseerd bedrijf volgens de juiste richtlijnen verwijderd, nadat de sloopvergunning is verleend. Tot die tijd liggen de sloopwerkzaamheden stil en is het pand en het terrein eromheen afgesloten.

---