Provincie Noord-Holland

Datum

10-11-2006

Onderwerp

In de winter ook met de bus naar het IJmuiderstrand

Katja Grevers

Komende de winter is het ook mogelijk om met de bus naar het IJmuiderstrand te gaan. Op verzoek van de provincie heeft vervoerder Connexxion onderzocht of het mogelijk is om het gehele jaar met de bus naar het IJmuiderstrand te gaan. Connexxion zal ervoor zorgen dat buslijn 4 komende winter het IJmuiderstrand kan aandoen. In de zomer komen daar ook nog de lijnen 75 en 82 bij.

Vorig jaar reed er in de winter geen bus naar het IJmuiderstrand. Bovendien was het in de zomerperiode op werkdagen niet meer mogelijk rechtstreeks vanuit Amsterdam naar het IJmuiderstrand te reizen met het openbaar vervoer. Een aantal reizigers en gemeente Velsen hebben hierover geklaagd. Voor de provincie was dit aanleiding om aan Connexxion te vragen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de bereikbaarheid per bus van het strand te verbeteren.

Bereikbaar met bus
Connexxion zorgt er met ingang van 10 december voor dat het IJmuiderstrand het hele jaar met het openbaar vervoer bereikbaar is. Lijn 4 (Nieuw-Vennep Haarlem IJmuiden) zal alle seizoenen het strand aandoen. In de zomer komen daar de lijnen 75 (Regioliner Haarlem IJmuiden) en 82 (Regioliner Amsterdam IJmuiden) bij. Informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van Connexxion.