Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 10 november

Fryslân, 10-11-2006 o Politieberichten van donderdag 9 november 07.00 uur tot vrijdag 10 november 07.00 uur

Heerenveen: ruim 10 zaken opgelost na aanhouding verdachte De politie heeft begin november een 17-jarige inwoner van de gemeente Opsterland aangehouden. De jongen meldde zichzelf op het politiebureau omdat hij schoon schip wil maken. Hij had spijt van zijn criminele daden en wilde zijn leven beteren. De jongen bekende dat hij op vrijdag 11 augustus van dit jaar een inbraak had gepleegd bij een bedrijf in Oudeschoot. De buit bestond uit sigaretten en snoepgoed, met een waarde van 800 euro. Op zondag 8 oktober ging hij nogmaals naar dit bedrijf met de bedoeling om in te breken. Deze keer mislukte het echter. Verder bekende de verdachte dat hij zich schuldig had gemaakt aan verschillende diefstallen en vernielingen. Zo had hij in augustus een scooter van het Akkerplein in Heerenveen gestolen en in het centrum van Heerenveen probeerde hij een parkeerautomaat open te breken. Ook vernielde de jongen meerdere ruiten van woningen. Hij deed dit uit baldadigheid. De verdachte is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Heerenveen: verdachte aangehouden na bedreiging
De politie heeft half oktober een 42-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man had de gemeente Heerenveen een dreigbrief gestuurd. In de brief eiste hij meer geld voor alle
uitkeringsgerechtigden in de gemeente. Indien niet aan deze wens zou worden voldaan, dan dreigde hij geweld te gaan gebruiken. Een 53-jarige medewerker deed namens de gemeente aangifte. Zowel de gemeente Heerenveen als de politie namen de zaak serieus en stelden een onderzoek in. De brief werd in beslaggenomen en er werd technisch onderzoek verricht. Ook vond er handschriftvergelijking plaats. Dit bracht de politie al binnen twee dagen bij de 42-jarige verdachte. De man werd aangehouden in zijn woning. Hier werd bewijsmateriaal aangetroffen, zoals het papier dat voor de afpersing werd gebruikt. De Heerenveener werd voor naderzoek ingesloten. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld. Hij erkende uit frustratie te hebben gehandeld.

Wolvega: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 38-jarige inwoner van Wolvega bij een telefooncel aan de Hoofdstraat west. De man wilde afgelopen zaterdagavond omstreeks 18.00 uur in de telefooncel een telefoontje plegen. Hij werd zonder duidelijke aanleiding vastgepakt door twee onbekende jongens met getinte huidskleur in de leeftijd van 14 a 15 jaar. Ze sloegen en schopten de man, waarna ze via de Van Harenstraat wegliepen. Getuigen van deze mishandelingen worden verzocht om zich te melden bij de politie via 0900 8844.

Leeuwarden: politie houdt drie winkeldieven aan
De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan De Centrale een 21-jarige vrouw en twee mannen van 23 en 24 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie hadden een laptop en een mobiele telefoon weggenomen. Een medewerker van de winkel was getuige van de diefstal en waarschuwde de politie. Alle drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: fietsster tegen autodeur
De politie heeft donderdagavond hulp verleend bij een ongeluk op de Goudenregenstraat. Een 33-jarige automobiliste uit Leeuwarden had net haar auto geparkeerd en wilde uitstappen. Ze had waarschijnlijk niet goed uitgekeken, want toen ze de autodeur opendeed botste een 54-jarige fietsster tegen de zojuist geopende deur. De fietsster kwam ten val en liep letsel op aan haar hoofd. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.