Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 10-11-2006

Vrouw mist haar gestolen auto nog niet
HOOGEVEEN - De politie in Almelo troffen daar een bestuurder aan die bekende de door hem bestuurde auto in Hoogeveen gestolen te hebben. Op verzoek van de Twentse collega's gingen agenten naar de Draco waar de auto gestolen zou zijn. De 43-jarige eigenares van de auto had de diefstal van haar auto nog niet ontdekt. Zij deed alsnog aangifte. (06-197204)

Slapende bestuurder krijgt bon
MEPPEL - Op parkeerplaats Lageveen langs de A28 controleerden agenten een man die in zijn auto lag te slapen. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn waarvoor de 40-jarige bestuurder zonder vaste woonplaats een bekeuring kreeg. Voor het feit dat de auto niet APK-gekeurd was en zijn rijbewijs enkele dagen verlopen kreeg de man een waarschuwing. (06-197244)

Aanhangwagen uit tuin gestolen
"t HAANTJE - In de nacht van woensdag op donderdag werd uit een tuin aan "t Haantje een éénassige aanhangwagen gestolen. De 55-jarige eigenaar ontdekte dat de ketting, waarmee de aanhangwagen was afgesloten, was doorgeknipt. Via het achterliggende weiland werd de aanhanger weggereden naar de openbare weg richting Kibbelveen. Hiervoor werd het hekwerk vernield. De eigenaar zit met een schadepost van ¤ 1.000,-. (06-197169)

Politie pakt jeugdige scholieren
EMMEN - Donderdagmiddag heeft de politie vier jeugdige scholieren aangehouden. Drie dertienjarigen en een zestienjarige uit Emmen werden op heterdaad door winkelpersoneel betrapt en bekenden videospellen gestolen te hebben in deze winkel aan de Wilhelminastraat. Ook in het verleden hebben zij zich schuldig gemaakt aan diefstal van spellen. Thuis werd bij enkele van hen gestolen computerspelletjes aangetroffen die eerder gestolen waren. De ouders zijn in kennis gesteld. (06-197141)

Agenten betrappen fietsendief
ASSEN - Agenten zagen donderdagavond een 49-jarige man uit Assen op een fiets over de Zaagmolen rijden. Zij vermoedden dat de fiets van diefstal afkomstig was en hebben de man aangehouden. Hoewel hij eerst ontkende kwam na onderzoek naar voren dat de fiets enkele weken geleden in Assen gestolen was. De man krijgt een proces-verbaal, de fiets is in beslag genomen. (06-197198)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters: 0592 - 36 1280