Politieberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 10-11-2006

Zakkenrolster aangehouden

NIEUWEGEIN Een 28-jarige vrouw uit IJsselstein is donderdag gerold door een 21-jarige vrouw uit Slovenië en heeft haar zelf aangehouden.

De IJsselsteinse was aan het winkelen aan de Boogstede en zag dat een vrouw haar hand in haar tas stopte en de portemonnee eruit haalde. Ze sprak de vrouw aan die daarop de portemonnee liet vallen. De IJsselsteinse hield haar aan en schakelde de politie in. Agenten hebben de vrouw meegenomen naar het politiebureau, waar zij is ingesloten. Onderzocht moet worden of de vrouw legaal in Nederland verblijft.

Politie zoekt schennispleger

NIEUWEGEIN - De politie heeft donderdagmiddag 9 november gezocht naar een man die zich vermoedelijk schuldig had gemaakt aan het plegen van schennis op dinsdag 7 november. De man is niet aangetroffen.

Op dinsdag 7 november werd een 11-jarige jongen uit Nieuwegein in de wijk Fokkesteeg geconfronteerd met een schennispleger. Een man stond voor de jongen, opende zijn jas en had alleen een onderbroek aan. Donderdag 9 november kreeg de politie omstreeks 16.30 uur wederom een melding dat de schennispleger gezien was in de omgeving van de Graaf Florisweg en dat hij richting De Schansen liep. De 11-jarige jongen had de man zien lopen en schakelde de leiding van een school aan de Deventerschans in. Die schakelde vervolgens de politie in. Diverse politiemensen zochten de wijk af, maar troffen de man niet meer aan.

Signalement: man van 35-45 jaar oud, getint uiterlijk, zwarte leren jas met capuchon en zwarte pet.

De politie onderzoekt de zaak verder en vraagt personen die iets gezien of gehoord hebben, contact op te nemen met het district Lekstroom, telefoon 0900 - 8844.