Politieberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 10-11-2006

Alcoholcontrole

MONTFOORT Op de Heeswijk heeft de politie in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november een alcoholcontrole gehouden. Alle 150 gecontroleerde bestuurders zaten nuchter achter het stuur van hun auto.

Doorgereden na aanrijding

WOERDEN - Op de Jozef Israelslaan is een 40-jarige vrouw uit Woerden lichtgewond geraakt nadat zij werd aangereden door een scooterbestuurder. Laatstgenoemde reed door.

De vrouw fietste omstreeks 18.30 uur over de Jozef Israelslaan in de richting van de Hoge Rijndijk. Haar dochtertje zat achterop en ze reden over de fietsstrook, toen een scooterrijder hen inhaalde. Bij de inhaalmanoeuvre raakte de scooterrijder de vrouw, die daardoor ten val kwam. De vrouw raakte lichtgewond aan haar been en schouder. Haar dochtertje raakte niet gewond. De scooterrijder reed door. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via tel: 0900-8844.

Baldadigheid

WOERDEN Op het Stationsplein noord zijn twee jongens uit Woerden, van 13 en 14 jaar oud, aangehouden voor baldadig gedrag.

Donderdagmiddag 9 november omstreeks 15.15 uur fietste een agent in burger langs het Stationsplein en zag hij dat de twee jongens papieren servetten in brand aan het steken waren. Eén van hen had een stoeptegel uit het trottoir gehaald. De agent sprak hen hierop aan en kreeg direct een grote mond. De jongens zijn aangehouden voor baldadigheid en meegenomen naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Hennepkwekerij

MAARSSEN In een leegstaande woning aan de Bloemstede is donderdagmorgen 9 november een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Na een anonieme melding heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van hennep in de woning. Donderdag omstreeks 09.45 uur trad de politie de woning binnen. Op de eerste etage stonden meer dan 330 plantjes van ongeveer 1,5 week oud. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd. Onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij is ingesteld.