Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 10-11-2006

Twee keer aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagavond 9 november zijn drie vrouwen van 49, 30 en 35 jaar oud en woonmachtig in Helmond en Son, aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere winkeldiefstallen. Zij werden in een winkel aan de Arena betrapt nadat zij op professionele wijze een 19-tal kledingstukken hadden weggenomen. Bij de politie legden de vrouwen zodanige onsamenhangende verklaringen af dat het sterke vermoeden bestond dat de meer feiten op hun kerfstok hadden. Nadat de vrouwen uitvoerig waren gehoord over hun diefstal uit de winkel in de Arena zijn ze later in de avond in vrijheid gesteld. Daarbij werden zij echter onopvallend gevolgd door politiemensen die zagen dat het drietal in het centrum in een auto stapten terwijl zij op het politiebureau hadden verklaard met openbaar naar s-Hertogenbosch te zijn gekomen. Bij controle van de auto bleek de kofferbak vol te liggen met nieuwe kledingstukken en speelgoed. De vrouwen zijn daarop voor de tweede keer aangehouden en ingesloten.

Fietser gewond

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgen, 10 november is op de kruising van de Aartshertogenlaan met de Graafseweg een 18 jarige fietser uit s-Hertogenbosch aangereden door een 34 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. De automobilist had de fietser totaal niet gezien. De fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 54-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden in een supermarkt aan de Marktstraat. Zij had daar een caissière uitgescholden en de 27-jarige filiaalmanager in het gezicht geslagen omdat deze haar vorderde de winkel te verlaten. De vrouw werd aangehouden door een beveiliger, waarna zij is overgedragen aan de politie. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een winkelverbod van 1 jaar.

Onder invloed

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 21-jarige automobilist uit Schijndel aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. De politie controleerde de man op het Wielsem. De agenten roken een wietlucht en vroegen de verdachte of hij softdrugs gebruikt had. Dit beaamde hij waarna hij is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Verdachte van vernieling aangehouden

Vlijmen Vrijdagmorgen 10 november is een 18 jarige inwoner van Vlijmen aangehouden. Hij wordt er van verdacht op vrijdagavond 16 juni op het Plein in Vlijmen een bierfles tegen een BBA bus te hebben gegooid. Daardoor sneuvelde er een zijruit van de bus.

Aanhouding gezochte

Drunen De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige man uit Lith ingesloten. De man moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 14 dagen. Hij kwam zichzelf melden aan het politiebureau in Drunen

Gestolen auto te water

Erp In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november is in het water langs de Bosscheweg in Veghel een auto aangetroffen, die voor driekwart onder water lag. Bij controle in de auto door de politie bleek dat er niemand meer in de auto zat. De gewaarschuwde brandweer heeft een duiker ingezet en de omgeving van de auto te doorzocht. Ook daarbij is niemand gevonden. De auto is door een takelbedrijf op het droge gezet en voor politieonderzoek veilig gesteld. Onderzoek naar de herkomst leerde dat de auto kort tevoren was gestolen vanaf de Oosterbosstraat in Erp.

Vrouw weigert naam op te geven

Veghel Donderavond 9 november wilden politieagenten op De Leest in Veghel een vrouw bekeuren omdat zij zonder verlichting op haar fiets reed. De vrouw weigerde haar naam op te geven en zich te legitimeren. Zij is daarna aangehouden. Op het politiebureau gaf zij wel haar naam op. Daarna is de verdachte, een 24 jarige Veghelse, weer in vrijheid gesteld. Diezelfde avond zijn nog 15 andere weggebruikers bekeurd voor het rijden zonder of met onjuiste verlichting.

Bedreiging

Ravenstein Donderdagavond 9 november is in zijn woonplaats Ravenstein een 34 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht de moeder van zijn ex-vrouw met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Rijbewijs van dronken bestuurder ingevorderd

Haps In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november is op de Kwekersweg in Haps een 24 jarige automobilist uit Cuijk aangehouden. De verdachte was onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man zo veel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt waarna hij met een rijverbod voor de duur van 11 uur op zak weer in vrijheid is gesteld.

Fietsster gewond

Grave Vrijdagmorgen, 10 november is op de kruising van de Traverse met de Mgr Borretweg in haar woonplaats Grave een 19 jarige fietsster aangereden en gewond geraakt. Zij is met rug- en nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Een 34 jarige automobilist uit Grave verleende op genoemde kruising geen vrije doorgang aan de fietsster.