1e persbericht van vrijdag 10 november 2006

Eindhoven, 10-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor steekpartij

De politie heeft vrijdag rond 0.15 uur op de Wal een 41-jarige man uit Brussel (België) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een 23-jarige man uit Eindhoven op het Stratumseind met een mes in zijn hals gestoken te hebben. Volgens het slachtoffer zat hij in een eetgelegenheid toen hij zonder enige aanleiding door de man gestoken werd. Een getuige heeft de verdachte na het steekincident gevolgd waarna de politie de man op de Wal aangehouden heeft. In de buurt werden twee messen gevonden die door de politie in beslag zijn genomen. De verdachte zou de getuige, een 32-jarige man uit Eindhoven, ook met een mes bedreigd hebben. Hij deed hiervan aangifte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij behandeld werd aan zijn verwonding. Hij moest een nachtje ter observatie opgenomen worden. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft vrijdag rond 0.45 uur op de Aalsterweg een 45-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen kregen de melding dat op een parkeerterrein een bestuurder van een auto tegen een paal aan reed. Toen de politie arriveerde zagen zij dat de bestuurder moeite had met parkeren. Bij controle bleek dat hij alcohol gedronken had. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,30. Het rijbewijs van hem is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven is donderdag rond 21.45 uur op de Alblasstraat gewond geraakt. Hij werd aangereden door een 75-jarige automobiliste uit Veldhoven toen zij uit een parkeervak reed en hierbij de bromfietser over het hoofd zag. De jongen is opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken knie.

Eindhoven: Politie houdt man met drugs aan

De politie heeft vrijdag om 3.35 uur op de Mathildelaan een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man was in het bezit van ruim 13 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder in

De politie heeft donderdag om 23.55 uur op de Heistraat een 45-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. De man had gedronken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Aan de ademanalyse wilde hij later wel meewerken. Hij blies ruim 1,8 promille. Het rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Vletstraat een zwarte Kia bedrijfsauto met het kenteken 95-BT-PK gestolen. In de auto lagen computeronderdelen.

Valkenswaard: Diefstal afvalmetaal

Vanaf een bedrijfsterrein aan de John F. Kennedylaan is in de nacht van donderdag op vrijdag een partij afval aluminium gestolen. De poort van het terrein is opengebroken en het metaal is uit een container, die op het terrein stond, weggenomen.

Nuenen: Woninginbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Sparrenlaan. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Uit de woning verdween een LCD-tv.

Bakel: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bernhardstraat zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee computerflatscreens en geld, ongeveer 60 euro, weggenomen. Van het bedrijf is een deur opengebroken.

Gemert: Kinderkleding weg bij inbraak

Vrijdag tussen 1.30 en 2.00 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan het Binderseind. De ruit van de deur is vernield. Uit de winkel werd kinderkleding van de merken Replay, Diesel en Nolita weggenomen. De hoeveelheid kleding is nog onbekend.

Geldrop: Dronken automobiliste rijdt tegen muur

Een 32-jarige Geldropse vrouw is vrijdag om 1.15 uur op de Reinoutlaan aangehouden. De vrouw was met haar auto tegen een schuttingmuur gereden. De vrouw had gedronken en zij blies een promillage van ruim
1,35. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie neemt rijbewijs van doorrijder in

De politie heeft donderdag om 23.30 uur op de Josephinehof een 78-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man was op Papenvoort met zijn auto tegen twee geparkeerde autos gereden. Daarna was hij verder gereden. Op de Josephinehof kon hij niet verder door een mankement aan de auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Someren: Inbraak in woning

In een woning aan de Beusakker is van woensdag op donderdagnacht ingebroken. Een slot van een achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. In de woning is ongeveer tachtig euro uit een portemonnee weggenomen.