Politie Groningen

Vrijdag 10 november 2006

Provincie Groningen, 10-11-2006

Adorp: scooter onderuit

Een 16-jarige scooterrijdster en een 17-jarige bijrijdster, beiden uit Sauwerd, zijn donderdagmiddag met de scooter onderuit gegaan. De meisjes reden op de N361 bij Adorp en kregen geen voorrang van een 36-jarige automobiliste uit Oldehove. De automobiliste wilde vanaf de Wierumerschouwsterweg de N361 opdraaien. Het 17-jarige meisje is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De scooterrijdster en de automobiliste kwamen met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scharmer: man overleeft val niet

Een 78-jarige man uit Scharmer is donderdag om het leven gekomen na een val van het dak. De man was op het dak van zijn huis een kapotte dakpan aan het vervangen. Door onbekende oorzaak viel de man van het dak. De hulpverleningsdiensten konden de man niet meer redden. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Ter Apel: fietsendief aangehouden

De politie heeft afgelopen dinsdag een 43-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man kon worden aangehouden op basis van getuigenverklaringen. Diverse getuigen hadden gezien dat de man een fiets had gestolen uit de Dr. Tijdensstraat in zijn woonplaats. Inmiddels heeft de man 20 fietsdiefstallen bekend. Ze zouden allemaal gepleegd zijn in Ter Apel in het najaar van 2006. Van negen diefstallen zijn ook aangiftes gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de helers van de fietsen.

Stadskanaal: alcomobilist aangehouden

Een 31-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht op de Emmastraat in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Bij controle bleek hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en kon hij geen kentekenbewijs tonen, omdat hij de auto zonder toestemming van de eigenaar had meegenomen. De auto is op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en joyriding.

Zuidbroek: zes auto's betrokken bij kettingbotsing

Op de N33 bij Zuidbroek zijn donderdagochtend zes auto's betrokken geraakt bij een botsing. De voorste auto moest plotseling remmen. Achterop komende auto's zagen dit te laat en botsten op hun voorganger. Een 20-jarige automobiliste uit Musselkanaal en een 43-jarige automobilist uit Emmen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Nieuweschans: gezamenlijke verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag en -avond op de A7 bij Nieuweschans een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden. De controle werd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de KLPD, de Douane en de Keuringsdienst van Waren uitgevoerd. In totaal zijn ruim 400 voertuigen en 663 personen gecontroleerd. De volgende overtredingen zijn geconstateerd: geen wegenbelasting (2x), te lange lading (1x), geen vergunning om afval te vervoeren (2x), vrachtwagenchauffeur te weinig rusttijd (2x), geen rijbewijs kunnen tonen (1x), negeren stopteken (2x), geen verzekering (2x). Daarnaast zijn nog acht openstaande geldboetes geïnd voor een totaalbedrag van 830 euro. Eén bestuurder kreeg een boete van 210 euro opgelegd, vanwege een snelheidsovertreding.

Westerkwartier: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag en -avond op diverse plaatsen in het Westerkwartier het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn 2294 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders hebben een blaastest afgelegd en zijn gecontroleerd op het dragen van de gordel. Eén bestuurder had te veel gedronken en vijftien keer werd de veiligheidsgordel niet gedragen. Daarnaast konden 80 bestuurders geen rij- en/of kentekenbewijs tonen. Overige bekeuringen: onjuiste/geen verlichting (9x), gladde banden (2x), overige overtredingen (19x).

Groningen: aanhanger te zwaar beladen

Een 57-jarige automobilist uit Termunterzijl moest donderdag op de Europaweg in Groningen de helft van de lading van zijn aanhanger overhevelen. Na weging bleek de aanhanger 2180 kg te zijn, tewijl de auto maar 1200 kg mocht trekken. Deze overschrijding van 81% leverde de man proces-verbaal op.

Groningen: controle fietsen

De politie heeft in de Oude Kijk in 't Jatstraat gecontroleerd op fietsverlichting. Twintig fietser kregen een bekeuring. Daarnaast kregen vijf fietsers in de Herestraat een bekeuring voor fietsen in het voetgangersgebied.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zandeweer, N999: aantal geregistreerde voertuigen: 272, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oosternieland, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 836, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 751, aantal overtredingen: 143, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Olgerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 182, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.