Politieberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 10-11-2006

Fietsster gewond

EEMNES Op de rotonde Laarderweg Zuidersingel is donderdag 9 november een fietsster aangereden door een automobilist. De vrouw raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Het bleek dat een 54-jarige automobiliste uit Bussum over de Laarderweg reed in de richting van de Wakkerendijk. Zij verleende op de rotonde geen voorrang aan een 50-jarige fietsster uit Huizen die van links kwam. Beide weggebruikers konden een aanrijding niet meer voorkomen en de fietsster kwam ten val. Ze is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Blaricum vervoerd. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding op zebrapad

SOEST Een 88-jarige man uit Soest is donderdag aangereden op een voetgangersoversteekplaats. Hij raakte gewond.

De politie kreeg 9 november omstreeks 08.15 uur een melding van het ongeval op de Soesterbergsestraat. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man op het wegdek liggen. Hij had een forse hoofdwond en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd. Het bleek dat een 28-jarige automobilist uit Utrecht uit de richting van de Kerkstraat over de Soesterbergsestraat was gereden en niet op tijd kon stoppen voor de man die net op dat moment overstak. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de Regionale Verkeersdienst.

Aangehouden voor openlijk geweld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft vrijdagmorgen twee inwoners van Bunschoten-Spakenburg aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige Bunschoter op zondag 5 november.

Het slachtoffer werd op de bewuste zondagmorgen, na het verlaten van een uitgaansgelegenheid, op het Spuiplein mishandeld door een aantal personen. Het motief voor dit geweld zou te maken hebben met de competitie tussen de supporters van de voetbalverenigingen IJsselmeervogels en Spakenburg.

De verdachten, respectievelijk 17 en 19 jaar oud, zijn ingesloten in het politiebureau en worden verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.