Politieberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 10-11-2006

Aanrijdingen

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Leersum is donderdag gewond geraak bij een aanrijding.

Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Agenten gingen ter plaatse en hoorden dat de bromfietser over de uit de richting Doorn was komen rijden. Voor hem reed een 27-jarige automobiliste uit Amsterdam die ter hoogte van de Emmalaan moest remmen voor twee overstekende voetgangers. De bromfietsbestuurder kon niet meer op tijd voor zijn voorganger remmen, botste tegen de auto op en kwam ten val. De 18-jarige man is per ambulance met licht hoofdletsel naar het Diaconnessenhuis in Zeist vervoerd.

Omstreeks 17.50 uur raakte op de kruising Langbroekerdijk Rijsenburgselaan een bromfietser gewond. Een 39-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede stond stil op de kruising om verkeer van rechts voor te laten gaan. Ze dacht dat er geen verkeer meer aankwam en trok op. De 45-jarige bromfietser uit Langbroek, die ook van rechts kwam, zag zij daarbij over het hoofd met de aanrijding tot gevolg. De bromfietser is per ambulance met een gebroken sleutelbeen naar het Diaconnessenhuis in Zeist vervoerd.

Beschonken beginnend bestuurder

VEENENDAAL - Met 450 microgram alcohol in zijn lichaam, is een 21-jarige beginnend bestuurder uit Veenendaal aangehouden.

De man werd vrijdagmorgen omstreeks 02.05 uur gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. De test wees uit dat hij 450 ug/l in zijn lichaam had. Aangezien hij beginnend bestuurder is (vanaf 350 ug/l), is het rijbewijs van de automobilist ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Meisje aangehouden

DRIEBERGEN RIJSENBURG - Na een overlastmelding, heeft de politie een 15-jarig meisje uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 19.15 uur werd de politie gebeld. Omwonenden hadden last van een groepje jongeren die op de Griffel stonden. Agenten namen een kijkje en zagen dat op dat moment een meisje iets van plastic in de brand probeerde te steken. Ze is aangehouden voor baldadigheid en zal vermoedelijk naar Bureau Halt worden doorverwezen. De rest van de groep is weggestuurd nadat hun namen genoteerd zijn.