3 e persbericht van donderdag 9 november 2006

Eindhoven, 09-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven / Son: Verdachten van inbraak in schuur aangehouden

In een woning in het Eindhovense Gestel zijn donderdag rond 16.20 uur twee mannen van 37 en 25 jaar aangehouden. De 37-jarige man is de bewoner van het pand. De herkomst van de andere man is nog onbekend. Beiden worden verdacht van een inbraak in een berging van een woning aan de Breeakkerstraat in Son woensdagavond. Uit de berging werden diverse levensmiddelen, een boormachine, twee broeken en een sporttas gestolen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Motor gestolen

Vanaf de Lodewijkstraat is donderdag tussen 8.45 en 17.55 uur een blauw witte Suzuki GSXR 1000 met het kenteken ML-SX-31 gestolen.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Genovevalaan heeft de politie donderdag tussen 14.15 en 16.30 uur 166 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 90 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Orpheuslaan is donderdag tussen 14.00 en 16.10 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 9 voor het niet dragen van de autogordel, 4 voor het rijden door rood en 1 voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs.

Helmond: Verlichtingscontrole

Op de Overloop is donderdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Negen fietsers werden bekeurd omdat zij zonder verlichting fietsten.

Helmond: Scootmobiel gestolen

Uit een hal van een flatgebouw aan de Kluisstraat is tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 15.00 uur een blauw scootmobiel van het merk BEC gestolen. Het nummer van het verzekeringsplaatje is XWJ122.

Best: Politie controleert op snelheid

Op de Oirschotseweg zijn donderdag tussen 12.30 en 15.20 uur 1.871 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 158 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Geldrop: Fietser gewond bij aanrijding

Op de rotonde Mierloseweg Nieuwendijk is donderdag rond 17.15 uur een 33-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed vanuit de Nieuwendijk de rotonde op. Hij kreeg hierbij geen voorrang van een 42-jarige automobilist uit Helmond die vanuit de Eindhovenseweg aan kwam rijden. De fietser viel door de aanrijding. Zijn fiets raakte de auto van een 56-jarige automobiliste uit Geldrop, die vanuit de Mierloseweg de rotonde op wilde rijden. De fietser is met oorletsel en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop.

Someren: Verdachte aangehouden na aantreffen vuurwerk

Op de Molenbergstraat is donderdag rond 16.10 uur een 21-jarige man uit Someren aangehouden. De politie controleerde zijn camper en trof illegaal vuurwerk aan. Er werden onder andere 39 strijkers en 16 bermudas aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.