Gemeente Gouda


persbericht: wethouder Piet van der Sluijs treedt terug uit politiek (10/11/2006)

Wethouder Piet van der Sluijs beëindigt met ingang van 22 december 2006 zijn werkzaamheden als wethouder. De gemeenteraadsleden hebben vrijdag 10 november zijn ontslagbrief ter kennisname ontvangen. Op woendag 13 december wordt zijn ontslagbrief formeel behandeld in de gemeenteraad.

Piet van der Sluijs: Bij mijn aantreden als wethouder in april 2006 is aangegeven dat ik aan het eind van dit jaar mijn functie ter beschikking zal stellen. Die tijd is nu aangebroken. Ik ga er vanuit dat in de raadsvergadering van 13 december mijn beoogde opvolger kan worden benoemd.

Het werkzaam zijn voor de stad is nooit compleet en af. Nu ik in de gelegenheid ben geweest om onder andere de aanpak van de jeugdwerkloosheid van start te laten gaan en belangrijke kaderstellende discussies over de mobiliteit heb mogen voeren, draag ik mijn taken met vertrouwen over aan de collegas die na mij het stokje overnemen.

Ik vond het met name een eer, in de aan mij gegeven periode, een bijdrage te mogen leveren aan de zorg en het welzijn van Goudse burgers. De vele contacten die ik met collegas, burgers, het bedrijfsleven, verenigingen, instellingen in de stad en regio maar ook op landelijk niveau heb gehad, hebben mij ook veel teruggegeven. Ik dank iedereen daarvoor, maar bovenal Hem die daarvoor kracht heeft gegeven.

De huidige portefeuille van wethouder Van der Sluijs bevat sociale zaken/werkgelegenheid, sociale werkvoorziening, verkeer en vervoer, publiekszaken en informatisering en automatisering. Piet van der Sluijs is voor de ChristenUnie sinds 1990 actief in de Goudse politiek als gemeenteraadslid en vanaf 15 april 2002 als wethouder.