Rechtbank Zutphen


Scholieren Daltoncollege Zutphen testen website

Zutphen, 10 november 2006 - 12 scholieren van het Stedelijk Daltoncollege in Zutphen hebben donderdag 9 november de jeugd-website van de Rechtspraak kritisch beoordeeld. In het kader van het programma Scholenvoorlichting is er een jeugdsite, als onderdeel van Rechtspraak.nl, in ontwikkeling.

Samen met het (strip)boek TeRecht en de docentenhandleiding zal de website een informatiebron voor scholieren tussen de 12 â ± 22 jaar vormen. In heldere, duidelijk op de jeugd gerichte taal en beelden wordt de rol van de Rechtspraak in Nederland toegelicht. De brochure TeRecht en de docentenhandeling zijn al gereed. De gerechten kunnen deze aan scholieren en docenten ter beschikking stellen. De website is nog volop in ontwikkeling.

De Havo en Vmbo scholieren in Zutphen waren door ontwerpbureau Aestron uit Utrecht en de Raad voor de rechtspraak gevraagd om een demo van de website te testen. In individuele gesprekken en in groepsgesprekken gaven zij tips en aanvullingen. Aan de hand van zoekopdrachten werd de opbouw van de site getest. Voor de ontwerpers waardevolle informatie. De eerste reactie van de leerlingen: het is een leuke site.

Maandag a.s. zullen leerlingen van een school in âs-Gravenhage dezelfde testen gaan doen, waarna de ontwerpers de site verder zullen verfijnen. Het is de bedoeling dat de site in het voorjaar van 2007 in de lucht zal zijn.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 10 november 2006 Naar boven