Politieberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 10-11-2006

Snelheidsovertredingen op Utrechtseweg

DE BILT Op de Utrechtseweg is donderdag van 13.00 tot 15.00 uur op snelheid gecontroleerd. Met behulp van een lasergun werd de snelheid van zevenhonderd voertuigen gemeten. Tijdens deze controle werden vijf bestuurders staande gehouden en direct bekeurd voor de snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid kwam uit op 128 km/uur.

Meisjes mishandeld

ZEIST Op de Blikkenburgerlaan zijn woensdag rond 15.45 uur twee meisjes uit Bunnik (13 en 15 jaar) mishandeld. Zij deden hiervan donderdag aangifte bij de politie.

Volgens de verklaringen van deze meisjes kwamen zij ter hoogte van de uitgang van de scholengemeenschap in conflict met andere meisjes. Tijdens het passeren werden zij van hun fietst geduwd en vervolgens geslagen. Beide meisjes wisten in eerste instantie nog weg te komen, maar de 15-jarige werd ter hoogte van de parkeerplaats, enkele honderden meters verder, wederom gepakt. Weer werd zij bedreigd en geslagen. Een man (met oranje jas) kwam tussenbeide, waardoor zij weg kon komen. Ook een vrouw, eveneens nog onbekend bij de politie, wist een derde confrontatie te voorkomen.

De politie heeft de mishandelingen in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen, met name de man en de vrouw, zich te melden via 0900-8844.