Politieberichten Eemland zuid, 12.10 uur

Utrecht, 10-11-2006

Amersfoorter beroofd van tas

AMERSFOORT Een 39-jarige inwoner van Amersfoort is donderdag beroofd van zijn tas. De man fietste omstreeks 10.25 uur over de Schothorsterlaan, ter hoogte van de Zwarte Steeg, toen twee scooterrijders hem passeerden. Een passagier van een van de scooterrijders stapte af en trok aan een tas, die onder de snelbinder bevestigd was. Direct daarna zette hij het op een lopen. Het slachtoffer zette de achtervolging in, maar de dief wist te ontkomen door weer als passagier op de scooter te springen.

De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via tel: 0900-8844.

Gewonden door aanrijding

AMERSFOORT Op de Hessenweg vond donderdag rond 15.30 uur een aanrijding plaats tussen een fietsster en een bromfietsster. De bestuurders reden over het fietspad in dezelfde richting en raakten elkaar bij het passeren. Het 12-jarig meisje dat op de fiets reed, kwam ten val en klaagde over pijn aan de voet. Voor nadere controle is zij overgebracht naar het ziekenhuis.

De 18-jarige bromfietsster uit Barneveld was er slecht aan toe. Vanwege haar toestand was de komst van een traumahelikopter noodzakelijk. Zij is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het UMC. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.

Inbrakenteam lost groot aantal woninginbraken in Leusden op

LEUSDEN - Met de aanhouding van vier hoofdverdachten hebben de rechercheurs van het inbrakenteam 18 woninginbraken in Leusden en Amersfoort opgelost.

Naar aanleiding van de sterke stijging van het aantal woninginbraken in Leusden in de maand juni 2006, werd er door het woninginbrakenteam Amersfoort een onderzoek opgestart. De daders gebruikten verschillende methoden om de woningen binnen te komen. Na een onderzoek van twee maanden zijn er vier hoofdverdachten (inbrekers), variërend in leeftijd van 20 tot 23 jaar en negen verdachten van heling aangehouden.

Alle verdachten zijn afkomstig uit Amersfoort en Leusden. Van de buit zijn enkele goederen, waaronder een computer en enkele mobiele telefoons, in het bezit van de verdachten teruggevonden.

De vier hoofdverdachten wordt een serie aan criminele activiteiten ten laste gelegd, waaronder 18 woninginbraken, een aantal autodiefstallen en diefstal met geweld. Drie van de vier hoofdverdachten hebben zich ook schuldig gemaakt aan de handel in verdovende middelen. Een kleine handelsvoorraad verdovende middelen werd tijdens de aanhouding van de verdachten in hun bezit aangetroffen. Enkele verdachten zitten nog vast in afwachting van de terechtzitting.

Drie verdachten aangehouden door omstanders

AMERSFOORT Dankzij een omstander, heeft de politie donderdag drie verdachten van winkeldiefstal in een warenhuis kunnen aanhouden.

De politie kreeg 9 november omstreeks 16.45 uur de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Riddergang. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat omstanders een 15-jarige verdachte van winkeldiefstal in de kraag hadden gevat. De jongen verzette zich en moest onder controle worden gehouden. Van een vechtpartij was dus geen sprake meer. Getuigen vertelden de agenten dat er nog twee jongens bij hoorden, maar dat die de benen hadden genomen richting het Sint Jorisplein. De agenten zagen het tweetal rennen en zetten een sprint in. De agenten riepen de hulp van omstanders, waarop een vrouw haar fiets voor de vluchtroute van de jongens zette. Een 15-jarige jongen uit Amersfoort kwam hierdoor ten val en kon door een agent worden aangehouden. Een andere omstander pakte een eveneens 15-jarige Amersfoorter vast en droeg hem over aan de agenten. Later bleek dat de jongens klappen hadden uitgedeeld aan de mensen die ze aan wilden houden. Het drietal is voor verhoor ingesloten.