Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Valse munter valt door de mand bij wisseltruc

Publicatiedatum: 10-11-2006 12:28:40

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagavond in een warenhuis aan het Velperplein een 21-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man wilde bij het warenhuis een Tv terugbrengen die hij daar eerder zou hebben gekocht. Volgens de Cuijkenaar zou het apparaat niet goed werken en eiste zijn geld terug. Personeel van de zaak herkende de man echter: hij zou de Tv eerder met vals geld betaald hebben. Gewaarschuwde agenten hielden de Cuijkenaar in de zaak aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De Tv bleek na controle overigens naar behoren te werken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer slachtoffer straatroof, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 10-11-2006 12:28:07

Arnhem - Een 27-jarige Arnhemmer is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een straatroof. De Arnhemmer moest volgens zijn zeggen op de Kronenburgsingel nabij een pinautomaat onder bedreiging van geweld zijn pinpas afstaan aan een onbekende man. Donderdag meldde het slachtoffer zich bij de politie voor aangifte. Het zou gaan om een man met een Noordafrikaans uiterlijk van ongeveer eind 20 jaar. Hij zou zwart krullend haar hebben en was gekleed in een zwart jack. De straatroof moet gepleegd zijn omstreeks half twee 's nachts. In verband met het onderzoek roept de politie getuigen op te reageren (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man met gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 10-11-2006 12:27:28

Arnhem - Een 28-jarige inwoner van 's-Heerenberg is donderdagmiddag in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd aangehouden wegens onder meer heling. De man werd aangetroffen in een auto die gestolen bleek te zijn. Surveillerende agenten troffen rond half vier de wagen onbeheerd in de wijk aan. Na controle bleek de auto afgelopen dinsdag te zijn gestolen vanuit de Kronenburggarage. De agenten besloten de auto even onopvallend te observeren. Even later verscheen de 28-jarige man die in de auto stapte en ermee weg wilde rijden. De agenten staken daar een stokje voor en hielden de 's-Heerenbergenaar aan. De auto is in beslaggenomen en zal aan de eigenaar worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger bekent vernielingen en mishandeling

Publicatiedatum: 10-11-2006 12:26:45

Doesburg - Een 21-jarige man uit Doesburg heeft tegenover de politie bekend in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober vernielingen te hebben aangericht aan een zestal geparkeerde auto's in zijn woonplaats. Daarbij zou hij ook een omstander, die hem ervan probeerde te weerhouden, hebben mishandeld. De Doesburger was afgelopen woensdag aangehouden en heeft inmiddels van justitie een dagvaarding gekregen.

De Doesburger zou in de bewuste nacht na overmatig drankgebruik tegen een zestal geparkeerde auto's hebben getrapt op de Smitsweide. Vooral autospiegels moesten het daarbij ontgelden maar van sommige auto's bleken ook het plaatwerk gedeukt doordat er tegenaan was getrapt. Een tot dusver onbekend gebleven omstander die volgens getuigen de Doesburger had willen tegenhouden zou tegen de grond zijn getrapt. De gedupeerden (met uitzondering van de omstander) meldden zich bij de politie voor het doen van aangifte waarna er een onderzoek werd ingesteld. De Doesburger kwam daarbij als verdachte in beeld en werd na verloop van tijd aangehouden. De man is donderdag weer op vrije voeten gesteld en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier verdachten tegen de lamp gelopen bij winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 10-11-2006 12:25:29

Arnhem - In Arnhem zijn donderdag vier verdachten tegen de lamp gelopen bij winkeldiefstallen. Door beveiligingspersoneel van een zaak aan de Beverweerdlaan werd rond kwart voor twaalf een 63-jarige man uit Ellecom aan de politie overgedragen. De Ellecommer bekende later kerstartikelen te hebben gestolen en kreeg een dagvaarding. Een 27-jarige Arnhemse overkwam hetzelfde nadat ze bij een winkel aan de Steenstraat aan de haal was gegaan met kerstartikelen. In het winkelcentrum Kronenburg werd een dertienjarige Arnhemse jongen in de kraag gevat die een setje oorbellen gestolen zou hebben. Bij aanhouding door de politie bleek de knaap nog een set oorbellen bij zich te hebben waarvan hij verklaarde ze bij een andere zaak te hebben gestolen. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. Op de Rijnstraat betrapte beveiligingspersoneel in een warenhuis een 38-jarige Arnhemmer. De man zou fotolijstjes, dekbedovertrekken en enveloppen hebben gestolen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af waarop de Arnhemmer in de kraag werd gevat. Ook de Arnhemmer zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---