Politieberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 10-11-2006

Tasjesroof

UTRECHT Een inwoner van Utrecht is donderdag op de J.C. Maylaan beroofd van een tas met inhoud.

Omstreeks 15.45 uur liep hij op de J.C. Maylaan, toen hij plotseling een ruk voelde. Twee jongens op een zilvergrijze scooter waren hem gepasseerd en hadden in het voorbijgaan de tas uit zijn hand gerukt. De twee verdwenen in de richting van de Columbuslaan.

De bestuurder heeft een lichtgetinte huidskleur, een normaal postuur, zwart krullende haar tot in de nek. Hij droeg een zwarte driekwart lange jas met bruine bontkraag en een lichtblauwe spijkerbroek. De bijrijder heeft een lichtgetinte huidskleur en een fors postuur. Hij droeg een rood trainingspak en een rode pet. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44.

Jonge autokraker gepakt

UTRECHT Een 12-jarige jongen uit Utrecht is woensdag op heterdaad betrapt bij een autokraak op de Ravellaan. Naar aanleiding van een melding door een getuige troffen agenten in de buurt vier jongens aan die voldeden aan het signalement. Bij het zien van de politie gingen de jongens er vandoor. Uiteindelijk wisten de agenten een van de jongens klem te rijden en aan te houden. De verdachte bleek in bezit van autokrakersgereedschap en zijn kleding zat vol glassplinters. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Jonge autodieven aangehouden

UTRECHT Vijf jongens uit Leersum, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, zijn donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Omstreeks 16.00 uur zag een politieagent de vijf bij een auto staan op de parkeerplaats van kampong. Vervolgens liepen ze weg richting de Mytylweg. Navraag leerde dat de auto was gestolen. Daarop gingen meerder agenten achter de jongens aan. Ze werden op verschillende plaatsen in de buurt van de Mytylweg en de Laan van Maarschalkerweerd aangehouden. De jongens zijn in verzekering gesteld en hun ouders zijn ingelicht.

Overlastplegers winkelcentrum Overkapel

UTRECHT De politie heeft donderdagavond vier jongens uit Utrecht, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, aangehouden die voor overlast zorgden op winkelcentrum Overkapel aan de Euterpedreef. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een eerste melding van overlast door de jeugd. Bezoekers van de apotheek voelden zich niet veilig door de rondhangende jongeren. Agenten die op de melding afgingen, zagen hoe een van de jongens een tak probeerde te wringen tussen de deuren van een leegstaand winkelpand. Bij het zien van de politie, ging de groep er vandoor.

Even later werd de politie er weer bij geroepen toen een winkelwagentje werd vernield. Deze keer slaagden de agenten er in vier aanhoudingen te verrichten. De jongens zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hun ouders zijn ingelicht. De verdachten krijgen diverse bekeuringen mee naar huis, onder meer voor zich niet kunnen legitimeren, vernieling, fietsen zonder verlichting en over de stoep en schelden tegen een agent.

11-Jarige aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT Een 11-jarige jongen uit Utrecht is donderdag aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 18.30 uur zagen passerende agenten hoe de jongen samen met een vriendje een fiets in brand probeerde te steken op de Europalaan. De agenten probeerden de twee aan te houden, maar een van hen ging er op de fiets vandoor. De andere verdachte kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.

Beroving

UTRECHT Een inwoner van Nieuwegein is donderdagavond op het streekbusstation aan het Stationsplein beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Het slachtoffer zat daar omstreeks 22.45 uur op de bus te wachten. Een onbekende man vroeg om geld te wisselen. Vervolgens werd het slachtoffer van zijn portemonnee beroofd.

De dader is een man van circa 19 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, met een donkere huidskleur en een stevig postuur. Hij heeft kort zwart haar en een bol gezicht. De man droeg opvallende lichtgroene schoenen, een rood jack met capuchon en een zwarte broek. De politie verzoekt eventuele getuigen van het voorval contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Twee 43-jarige vrouwen uit Utrecht zijn donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op het Salvador Allendeplein. Omstreeks 23.30 uur stuitten surveillerende agenten op de aanrijding tussen twee autos, die kennelijk zojuist was gebeurd. De twee vrouwen zaten in één auto. De andere auto werd bestuurd door een 42-jarige Utrechter.

Een van de vrouwen had zelf de auto al verlaten, maar had wel last van haar nek. Ook de andere vrouw, die nog in de auto zat, klaagde over pijn in haar nek, waarna de brandweer werd ingeschakeld om de vrouw uit de auto te knippen. De twee zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 42-jarige bestuurder verklaarde dat hij van de Kardinaal de Jongweg kwam en linksaf de Talmalaan op wilde rijden. Vanaf de Brailledreef kwamen de vrouwen aangereden. Hij schatte in dat hij nog voor hen langs kon, maar dat lukte niet. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Zijn auto was niet APK-gekeurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.