Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2006

Fietsster en fietser op rotonde aangereden

Enschede

Een 16-jarige Enschedese en een 28-jarige Enschedeër werden donderdag 9 november in hun woonplaats aangereden toen beiden op het fietspad van een rotonde reden en dus voorrang hadden voor het overige verkeer. De 16-jarige overkwam dit om ongeveer 09.10 uur op de Broekheurnering - Geessinkweg in Enschede waar ze werd aangereden door een 76-jarige automobilist uit Enschede. De 28-jarige reed om ongeveer 16.00 uur op de rotonde van de Vlierstraat en de Knalhutteweg en werd aangereden door een 54-jarige automobiliste uit Haaksbergen. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-150400 / 06-150626)

Auto van trimmer gestolen

Haaksbergen

Een 35-jarige Enschedeër,parkeerde zijn auto donderdagmorgen 9 november om ongeveer 11.45 uur aan de Galgenslatweg in het buitengebied van Haaksbergen. Toen hij na een rondje hardlopen om ongeveer 13.15 uur op de plek waar hij zijn auto had achtergelaten terugkwam, bleek deze te zijn verdwenen. Het gaat om een blauwe Fiat Bravo met kenteken 34-GF-TK. (06-150554)

Dief op aanwijzen getuige aangehouden

Enschede

Een 34-jarige Enschedeër zat donderdagmorgen om ongeveer 10.15 uur in de wachtkamer van een huisartsenpraktijk aan de Ripperdastraat in Enschede. Hij zag toen dat een man een van de kamers binnenliep en naar buitenkwam met onder zijn jas een computerscherm. Hiermee liep de man naar buiten en de getuige kon een goed signalement doorgeven. Een eerste onderzoek leverde nog niet het gewenste resultaat op. Om ongeveer 11.05 uur kwam dezelfde getuige het politiebureau binnenlopen en vertelde dat hij dezelfde man vlak bij het bureau weer had zien lopen. Direct werd samen met de getuige een onderzoek ingesteld en kon de betrokken persoon, een 36-jarige Enschedeër, op de Tromplaan in Enschede worden aangehouden. Aan het bureau bekende de 36-jarige de diefstal en vertelde dat hij het scherm ondertussen al had verkocht. Hij is afgehoord en proces-verbaal wordt opgemerkt. Met dank aan de oplettende getuige. (06-150443)

Man mag 199 dagen uitzitten

Enschede

Een 37-jarige Enschedeër werd donderdagmorgen 9 november in zijn woning aangehouden omdat hij nog 199 dagen gevangenisstraf had open staan. Hiervoor is hij opgesloten. (06-150433)

91 processen-verbaal

Enschede

Tijdens verkeerscontroles die donderdag de 9e november op met name de Windmolenweg / Twekkelerbeekweg, de Burgemeester van Veenlaan en de Haaksbergerstraat in Enschede werden gehouden, is in totaal 91 keer een proces-verbaal opgemaakt. Het gaat hierbij met name om snelheidsovertredingen, het rijden in een gesloten verklaring, niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen en het niet voeren van verlichting op de fiets. (06-150746)

Politie zoekt getuige aanrijding

Glane

Woensdagmiddag 8 november vond om ongeveer 16.45 uur een aanrijding plaats op de hoek Gronausestraat - Glanerbrugstraat in Glane. Een nog onbekende bromfietsbestuurder verleende rijdend over de Gronausestraat geen voorrang aan een 29-jarige uit Losser afkomstige bestuurder van een bedrijfsauto. Na de aanrijding reed de bromfietser door en meldde de 29-jarige e.e.a. bij de politie. In eerste instantie dacht hij dat hij geen schade had, achteraf bleek dit toch wel het geval en zat er schade, veroorzaakt door de aanrijding, aan de linkervoorzijde van de bedrijfsauto. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de politie Twente, te bereiken onder nummer 0900-8844. (06-150240)

Twee motoren ontvreemd uit parkeergarage

Hengelo

Uit een afgesloten parkeergarage aan de Somerset in Hengelo, zijn tussen zondag 5 november en donderdag 9 november 19.30 uur, twee motoren ontvreemd. De motoren, beide van het merk Yamaha, stonden op een gehuurde parkeerplek in de garage. De ene is rood/zwart/wit gekleurd met het kenteken MH-LG-02, de tweede is blauw van kleur en heeft kenteken MF-LN-87. De totale waarde van de motoren is 19.000 euro. De eigenaren hebben aangifte gedaan. (06-150750)

Aanhouding na onderzoek woninginbraak

Hengelo

Een 20-jarige Hengeloër werd vrijdagmorgen 10 november aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht ingebroken te hebben in een woning aan de Enschedesestraat in Hengelo. De inbraak werd in het weekend van 1 op 2 juli jl. gepleegd. Een onderzoek werd door de politie ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd de 20-jarige aangehouden. Hij is voor verder onderzoek opgesloten. (06-083970)

Twee gewonden bij aanrijding

Almelo

Een 65-jarige automobilist uit Borne, reed donderdagmiddag 9 november om ongeveer 13.50 uur, vermoedelijk gehinderd door de laagstaande zon, door het rode verkeerslicht op de kruising Rembrandtlaan - Henriette Rolandholstlaan in Almelo. Hierbij kwam hij in aanrijding met een 44-jarige automobilist uit Almelo die over de Rolandholstlaan reed. De 65-jarige en een 60 jr. mevrouw uit Almelo die bij hem inzat, werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. (06-150563)

Man aangehouden na gevaarlijke capriolen met auto in Almelose binnenstad

Almelo

Politiemensen die donderdagavond 9 november om ongeveer 20.00 uur, te voet surveilleerden op de Schuttenstraat in Almelo, gaven op de kruising met de Grotestraat een stopteken aan een automobilist die door een geslotenverklaring reed. De automobilist negeerde het stopteken en reed, gezien de omstandigheden ter plaatse, met veel te hoge snelheid door. Hij reed tussen het winkelend publiek door waarvan diverse mensen aan de kant moesten springen om niet te worden aangereden. Kenteken en merk van de auto konden worden doorgegeven en even later werd de auto door surveillerende politiemensen gesignaleerd op de Hofkampstraat. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich aan de achterzijde van een horecabedrijf aan de Laan van Preston in Almelo vast. Hier werd de bestuurder, een 29-jarige man uit Wierden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. Aan het bureau bleek tevens dat hij de auto zonder toestemming van een familielid in Hoogeveen had meegenomen. Van deze joyriding is door dit familielid aangifte gedaan. De 29-jarige wordt maandag de 13e november bij justitie voorgeleid. De politie wil graag in contact komen met getuigen die de automobilist in het centrum van Almelo hebben zien rijden en die mogelijk ook aan de kant hebben moeten springen om niet te worden aangereden. Zij worden verzocht contact op de nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken onder nummer 0900-8844. (06-150735)

Man aangehouden na diefstal gereedschap

Wierden

Een 29-jarige Almeloer is donderdagmiddag 9 november aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat hij vanaf een bouwplaats aan de Marktstraat in Wierden gereedschap had gestolen uit een op het bouwterrein staand busje. Hierna was hij ingestapt in een auto die was weggereden. Merk en kenteken werden door de getuigen doorgegeven. Deze auto werd een half uur later rijdend aangetroffen op de Hexelseweg in Wierden en werd gecontroleerd. Als bijrijder zat de 29-jarige Almeloer in de auto die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de bestuurster van de auto, een 30-jarige Almelose, werd meegenomen, maar zij is na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De 29-jarige is in de loop van de middag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het wordt niet uitgesloten dat hij voor meerdere diefstallen verantwoordelijk is geweest. (06-150553)

Aangehouden na onderzoek tasjesroof

Almelo

Een 41-jarige Almeloer werd donderdagmorgen 9 november om ongeveer 11.45 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 7 november jl. een 53-jarige mevrouw uit Almelo op de Westerstraat in Almelo van haar tas te hebben beroofd. Na de beroving werd een onderzoek ingesteld en werd duidelijk dat de 41-jarige hier mogelijk verantwoordelijk voor was geweest. Op dinsdag de 7e november had de 53-jarige mevrouw met haar scootmobiel gereden over de Westerstraat en in het voorbijgaan was haar tas met inhoud uit het mandje van de scootmobiel weggegrist. De 41-jarige is in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. (06-149653)

Bejaarde mevrouw beroofd

Almelo

Een 84-jarige Almelose mevrouw liep donderdagmiddag 9 november om ongeveer 15.30 uur met haar rollator over de Drakensteyn in haar woonplaats. In het mandje van de rollator zat een rode tas met daarin diverse boodschappen. Deze tas is in het voorbijgaan door een man op een fiets weggenomen. De man is doorgefietst in de richting van het Schelfhorstpark. Het enige wat van de fietser bekend is, is dat hij een blauw gebreid mutsje en een blauwe jas droeg. De politie wil uiteraard graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer over de dader kunnen vertellen. Ook zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente via telefoonnummer 0900-8844. (06-150632)

Politie zoekt getuigen van aanranding

Nijverdal

Een 19-jarige Nijverdalse meldde deze week bij de politie dat zij zondagmorgen 5 november tussen 03 en 04 uur op de Eversbergweg in Nijverdal was aangerand. Zij was die nacht fietsend uit de Kruidenwijk gekomen, stak de Helmkruidlaan over en ging de Eversbergweg in. Ze fietste langs de vijvers het bruggetje over en vervolgde via de Eversbergweg. Na het bruggetje werd ze plotseling door een man van haar fiets getrokken en liggend op de grond door hem over haar lichaam betast. Hierna kon ze ontkomen. De politie wil nu graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer hebben gezien van de man of hem daarvoor ergens in de buurt hebben waargenomen. Het gaat om een man van tussen de 1m 80 en 1m 85 , donker haar en een donkere jas aan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hellendoorn / Nijverdal van de politie Twente te bereiken onder nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (06-149179)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --