SGP


10 - 11 - 06 | SGP vraagt meer aandacht voor geloofsvervolging

Tijdens een manifestatie die vandaag in Den Haag wordt gehouden zal de SGP politieke steun geven aan de oproep van Open Doors aan de Eritrese regering om christenvervolging te staken.

Christenen die onder erbarmelijke omstandigheden vastzitten, zonder proces zijn veroordeeld en niets misdaan hebben, verdienen onze politieke steun. Die steun is een speerpunt in het SGP-verkiezingsprogramma en een rode lijn in het optreden van de SGP, samen met CU en CDA, in de afgelopen jaren.

Tijdens de begrotingsbehandeling buitenlandse zaken van enkele weken terug is een motie van de SGP om politieke druk uit te oefenen op de Eritrese regering met algemene stemmen aangenomen. Ondanks dat, merkt de SGP een lauwheid bij het op de agenda zetten van geloofsvervolging in veelal islamitische landen.

Het is van groot belang dat de politieke druk gedragen wordt door aandacht bij het publiek en in de media voor geloofsvervolging in Eritrea en andere landen. In een land dat mensenrechten hoog in het vaandel heeft, zou dit probleem topprioriteit moeten hebben.

Meer informatie:

C.G. van der Staaij, kamerlid SGP, 06 1830 5908

Geert Schipaanboord, medewerker SGP-fractie, 06 2494 3538

Zie ook: www.opendoors.nl

SGP vraagt meer aandacht voor geloofsvervolging