Gemeente Heiloo


Ontruiming peuterspeelzaal Brammetje en Olleke en basisschool De Duif

Op 10 november 2006 is om 08.15 uur een verdachte koffer aangetroffen bij peuterspeelzaal Brammetje en Olleke (Mariënstein 179) te Heiloo. De leiding van de peuterspeelzaal heeft hiervan melding gedaan bij de politie. Zij hebben tevens de ouders van de kinderen van de peuterspeelzaal telefonisch benaderd met het verzoek hun kinderen op te (laten) halen. De ouders en kinderen die in de loop van de ochtend naar peuterspeelzaal Brammetje en Olleke kwamen, zijn naar huis teruggegaan.

Omdat de aard van de melding zodanig serieus was, is de politie vervolgens uit voorzorg overgegaan tot ontruiming van de nabijgelegen basisschool De Duif (Mariënstein 180).

De leerlingen van basisschool De Duif zijn opgevangen in de gymzaal aan de Capelacker.

Daarnaast heeft de politie de bewoners van Mariënstein 172 tot en met 177 het advies gegeven tijdelijk de woning te verlaten of zich binnen in het huis aan de achterzijde te begeven.

De ontruiming van basisschool De Duif en de nabijgelegen woningen is snel en rustig verlopen.

De explosieve opruimingsdienst (EOD) is gealarmeerd en was rond 11.00 uur ter plaatse. Na onderzoek van de EOD is gebleken dat er geen explosieven aanwezig waren in de koffer.