Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Arrestatie verdachte schietincidenten / Amsterdam-West (10/11/2006)

De recherche van Bureau Opsporing van district vijf heeft op last van de officier van justitie van het parket Amsterdam een 26-jarige man gearresteerd. De man wordt gezien als de hoofdverdachte van de schietincidenten in Amsterdam-West. Deze vonden plaats in de nacht van dinsdag op woensdag waarbij één man overleed en een andere man ernstig gewond raakte.

Uit onderzoek is gebleken dat de schietincidenten verband houden met elkaar.Tevens is vastgesteld dat de mogelijke dader en slachtoffers bekenden zijn van elkaar.

De exacte toedracht van de incidenten is vooralsnog onbekend. De toestand van het gewonde slachtoffer is ernstig maar stabiel. Hij ligt nog steeds op de intensive care. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie. Het onderzoek duurt voort. Hieronder het persbericht van 9 november 2006: Dode en zwaargewonde bij schietincidenten Amsterdam-West In de nacht van dinsdag op woensdag raakte één man zwaargewond en overleed een andere man aan de verwondingen opgelopen bij een of meerdere schietincidenten. Over de toedracht van de schietincidenten is vooralsnog niets bekend. Het onderzoeksteam van de recherche van het vijfde district onderzoekt of de incidenten verband houden met elkaar. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Man zwaargewond na schietpartij / Senecastraat - Bierens de Haanstraat In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een 45-jarige man zwaargewond bij een schietpartij. Hij werd na een telefonische melding door hulpverleningsdiensten bloedend aangetroffen op het trottoir van de Senecastraat in Amsterdam-West. Het slachtoffer is met meerdere schotwonden opgenomen in een ziekenhuis en moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand wordt omschreven als zorgwekkend maar stabiel. Bureau Opsporing district West heeft de zaak in onderzoek. Man overleden bij schietincident / Willem Nakkenstraat In de nacht van dinsdag op woensdag rond halfeen overleed in een Amsterdams ziekenhuis een 20-jarige man aan de verwondingen opgelopen bij een schietincident in de Willem Nakkenstraat. Hulpverleningsdiensten rukten uit voor een melding dat er in het trapportaal van een woning aan de Willem Nakkenstraat een gewonde man lag. Op de eerste etage werd een zwaargewonde man aangetroffen. Ambulancepersoneel verleende de man eerste hulp en brachten hem in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. Hier overleed hij korte tijd later. Het slachtoffer is een bekende van de politie. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam is een minitieus onderzoek gestart.