Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Kinderen veiliger naar school                       |
De politie heeft de eerste week van november speciaal gelet op de verkeersveiligheid rondom scholen. Daarom zij dagelijks op wisselende tijden een scherp oog gehouden op jeugd- en verkeersonveilige situaties in de buurt van lagere en middelbare scholen in Epe.

De politie wil verkeersonveilige situaties in de buurt van scholen aanpakken, zodat kinderen veiliger naar school kunnen. Daarom is tijdens bovengenoemde actie ondermeer gekeken naar snelheid: enkele van de scholen waar de politie de afgelopen tijd extra heeft gesurveilleerd liggen in een 30 km zone, naar het dragen van autogordels door ouders én kinderen en het parkeren rondom scholen wat vaak tot chaotische en onveilige situaties leidt.

Tijdens deze actie heeft de politie in totaal 17 keer verbaliserend moeten optreden, omdat òf ouders òf kinderen geen gordel droegen. De politie hoopt met deze actie dat zowel ouders als kinderen hun goede bedoelingen omzetten in veilig gedrag. De actie is door zowel ouders als scholen zeer positief ervaren.

|     |Ermelo - Inbraak in woning                                |
De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak die op woensdag (08/11) in een woning aan de Hamburgerweg heeft plaatsgevonden. Hierbij is onder meer een vloerkleed verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

De inbraak heeft woensdag overdag plaats gevonden. Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat men de woning kon binnenkomen door een raam te forceren. Men heeft de verschillende ruimtes in de woning doorzocht en daarbij is onder meer een vloerkleed uit de woning verdwenen. Ook is die dag een rode auto bij de woning gesignaleerd. De politie verzoekt getuigen die iets bijzonders hebben opgemerkt of andere informatie over het incident hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --