AutoRai

Mitsubishi Motors onthult nieuwe Lancer Sport Sedan

(11/10/2006)
Negentig jaar na de start van de personenautoproductie (met de Model-A in 1917) stort Mitsubishi zich nu op zijn meest ambitieuze automotiveproject ooit: de introductie van het eerste wereldwijd toepasbare platform.
Het platform, bekend onder de naam âProject Globalâ, beleefde zijn eerste succesvolle debuut al met de tweede generatie Outlander. Op de 2007 North American International Auto Show* in Detroit toont Mitsubishi het model dat op dit platform voor de grootste productieaantallen moet zorgen: de compleet nieuwe vierdeurs Lancer sport sedan.

Dynamisch
De Lancer sport sedan is ontworpen in de Mitsubishi Motors-studioâs in Europa en Japan. Hij deelt zijn verbluffend fraaie design met de uitstekend ontvangen Concept-X en de Concept-Sportback; de studiemodellen uit 2005 die door Mitsubishi Design Europe zijn ontworpen.

Zijn lage gestalte, de lange neus en korte achterzijde, de grote spoorbreedte, de karakteristieke âhaaienneusâ en de onderscheidende, diepgeplaatste âogenâ geven het concept van de sportsedan een nieuwe betekenis. Helemaal in lijn met enerzijds Mitsubishiâs ontwerpfilosofie âJapanese Modernâ en anderzijds Mitsubishiâs weergaloze staat van dienst in 45 jaar autosport.

Vanaf het voorjaar van 2007 wordt de nieuwe Lancer sport sedan geleidelijk op alle wereldmarkten geïntroduceerd. De introductie start in Noord-Amerika. De Lancer sport sedan vormt een familie van autoâs met dynamische kwaliteiten en een bijpassend dynamisch uiterlijk. Dit geldt voor het gehele gamma: van het basismodel (met
1,5-liter motor met 110 pk voor Europa) tot aan de geheel nieuwe superauto, de Lancer Evolution. Maar ook voor de dieselversie (Europa), de uiterst sportieve 2,0-liter turbo benzineversie en andere varianten.

Wereldwijd
âProject Globalâ vertegenwoordigt een investering van vele miljoenen dollars en staat aan de basis van de introductie van verscheidene Mitsubishi modellen in de komende jaren. Van meet af aan is het platform ontworpen voor de diverse wereldmarkten. Door de flexibiliteit van het platform kan er worden voldaan aan regionale behoeften en regels, maar ook aan de plaatselijke markttrends en nieuwe wensen van klanten in de diverse markten, zoals Japan, Noord-Amerika, Rusland, Zuidoost-Azië en Europa.

Nog een bewijs van de flexibiliteit van het platform zijn de modellen van Mitsubishiâs partners in dit project â DaimlerChrysler A.G, waarmee het platform mede werd ontwikkeld en P.S.A. Peugeot Citroën**.

Daarop aansluitend maakt het âProject Globalâ de introductie mogelijk van de âWorld Engineâ-familie van krachtbronnen. De in samenwerking met DaimlerChrysler en Hyundai Motor Company ontwikkelde motoren, worden door Mitsubishi aangepast voor de individuele markten en specifieke modellen.


* 13 t/m 21 januari (publieksdagen), Cobo Exhibition Center, Detroit.
** Op de Outlander gebaseerde SUVâs.