PvdA Rotterdam


Nieuwe dagelijks bestuurder voor deelgemeente Feijenoord

Vr 10 Nov 2006

De PvdA-fractie Feijenoord is zeer te vreden met de komst van Gülami Yesildal en ziet in hem iemand die zeer goed in staat is om verbindingen te maken met en tussen alle groepen binnen de deelgemeente Feijenoord. Daarnaast gaat de fractie er van uit dat Gülami Yesildal in staat is om goede resultaten te bereiken op het gebied van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. "Met Gülami Yesildal is een bestuurder benoemd met ervaring, onderhandelingsvaardigheden en in staat praktische invulling te geven aan het gedachtengoed van de PvdA", aldus fractie-voorzitter Marco van Lent.

Gülami Yesildal is geboren op 1 maart 1974 in Sivas-Turkije. Op vijfjarige leeftijd is hij geïmmigreerd naar de Stampioenstraat in de wijk Feijenoord. Gülami Yesildal heeft Politieke wetenschappen en Culturele Antropologie gestudeerd in Leiden en daarna nog drie jaar Personeel en Management gestudeerd aan de Hogeschool de Horst te Driebergen. Sinds 1998 is hij werkzaam als regiobestuurder bij FNV Bouw, waar hij verantwoordelijk is voor de collectieve belangenbehartiging van werknemers in de verschillende bouwsectoren, zoals woningcorporaties, bouwvakkers, schilders en werknemers in de meubel en houtindustrie.

Gülami Yesildal heeft deelgenomen aan de opleiding voor professionele bestuurders met een dubbele culturele bagage in de cultuursector bij de stichting Binoq-Atana te Amsterdam. Gülami Yesildal is alleenstaand en heeft één dochter van 7 jaar oud. Hij heeft heel zijn Nederlandse leven in Rotterdam gewoond en woont op dit moment in Kralingen-Crooswijk. Gülami Yesildal heeft meerdere nevenfuncties gehad. Hij is één van de oprichters van het alevitische culturele vereniging Rijnmond.

Portefeuilleverdeling dagelijks bestuur deelgemeente Feijenoord:
* Mw. Dagmar Oudshoorn (voorzitter): Algemene Bestuurszaken, Welzijn, Jeugd en Veilig

* Dhr. Robbert Baruch (vice voorzitter): Bewoners, Participatie, Integratie, Buitenruimte, Kunst en Cultuur en Financiën
* Dhr. René Kronenberg: Onderwijs en Kennis, Economie, Werkgelegenheid, Toerisme en Vrijetijdsbesteding
* Dhr. Gülami Yesildal: Bouwen, Wonen, Verkeer en Vervoer