Gemeente Schiedam


November

Alle feiten en cijfers over wonen nu online

10 november 2006

VROM zegt: "Nederland is klein. Denk groot". Vooral als we nadenken over wonen, werken en recreëren, is het in Nederland passen en meten. Om dat goed te doen is feitelijk en diepgaand inzicht in cijfers en gegevens nodig. VROM beschikt over die gegevens en maakt ze nu met INFO Wonen op www.vrom.nl/infowonen digitaal toegankelijk voor iedereen: actueel, overzichtelijk en op maat.

INFO Wonen bevat alle onderzoeksgegevens over wonen: van woningbehoeftenonderzoek tot nieuwbouwprognoses, van feiten en cijfers over stedelijke vernieuwing tot energiebesparing door huishoudens. Je kunt zelf een zoekopdracht geven: probeer het eens op www.vrom.nl/infowonen.

Onmisbare bron
De website INFO Wonen is een onmisbare bron van informatie. Het is de digitale aanvulling op het veelgebruikte naslagwerk "Cijfers over wonen". Met alle informatie over bijvoorbeeld de woningvoorraad, nieuwbouw van woningen, betaalbaarheid, kwaliteit, leefbaarheid in de wijk en over stedelijke vernieuwing. Inzichtelijke informatie in tabellen en grafieken, zodat je in één oogopslag een beeld krijgt over relevante woonthemas. De informatie is zeer up-to-date; zodra nieuwe informatie uit onderzoek of registraties beschikbaar is, staat die op de site.

INFO Wonen ondersteunt iedereen die betrokken is bij het terrein van wonen: professionals, bestuurders, beleidsmakers, projectleiders, adviseurs. Zij vinden snel betrouwbare informatie die nodig is om (beleids)plannen te ontwikkelen, na te gaan of je nog met de juiste dingen bezig bent, en regionale situaties en activiteiten onderling te vergelijken. Kortom: dé bron om je plannen te toetsen en te onderbouwen.

Ontdek Schiedam Gemeentearchief Postbus 51 Politie Stadsregio