Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie zoekt tasjesrover

Zutphen, 10-11-2006 * De politie Zutphen is met een uitgebreid onderzoek bezig naar een man, die het donderdagavond op de tassen van vooral passerende vrouwen had voorzien. In zeker drie gevallen slaagde hij hierin en daarbij raakte één vrouw gewond. De incidenten vonden donderdagavond tussen 18.00 en 23.00 uur in en rond het centrum plaats.

De politie kreeg de eerste melding even na 18.00 uur. Getracht was een vrouw in de Bakkerstraat te beroven. Zij was lopend en een op de fiets passerende man probeerde haar tas te stelen. Dit mislukte en hij ging er richting de Waterstraat vandoor. Zij meldde het gebeurde direct bij de politie en gaf een signalement door.

Kort daarop wist een man op de parkeerplaats bij de David Evekinckstraat een tasje buit te maken. Het slachtoffer kwam rond 18.15 uur lopend vanuit de binnenstad en liep naar haar auto. Een man op de fiets greep haar tasje en ging er vandoor. Ook deze vrouw meldde het feit en aan de hand van het opgegeven signalement was duidelijk dat het om dezelfde verdachte ging. In haar tasje zat onder meer een portemonnee met geld.

Inmiddels waren meerdere agenten druk bezig om de verdachte op te sporen. Rond 20.30 uur kwam er een melding dat een vrouw gewond was geraakt bij een poging haar van haar tas te beroven. De vrouw fietste bij de Halvemaanstraat en getracht werd haar tas los te rukken. De vrouw verzette zich en kwam ten val. Hierdoor liep zij enkele verwondingen op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Kort daarna wist de man weer een tasje buit te maken. Dit gebeurde op de Coehoornsingel. In de tas van het slachtoffer zaten ondermeer sleutels en bankpasjes. De laatste melding kreeg de politie rond 22.45 uur. Dit feit bleek op de Deventerweg te hebben plaatsgevonden.

De politie heeft nog niet van alle slachtoffers een verklaring kunnen opnemen omdat de eerste inzet was gericht op het vinden van de verdachte. Het gaat om een gezette man van ongeveer 25 jaar. Hij heeft een dik hoofd en was ongeschoren.

De politie vraagt eventuele getuigen van de voorvallen zich te melden. Verder sluit zij niet uit dat getracht is meer vrouwen te beroven. Ook deze vrouwen worden dringend gevraagd om contact met de politie Zutphen op te nemen. Voor de slachtoffers wordt het Bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld.

Laatst gewijzigd 10-11-2006 14:09 | © Politie Noord- en Oost-Gelderland |