Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/11)

TILBURG, 10 november 2006

Tilburger aangehouden na bedreiging buschauffeur

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag omstreeks 15.00 uur op de Rossinistraat een 32-jarige Tilburger aangehouden die ter plaatse een 52-jarige buschauffeur had bedreigd. De aanleiding voor het incident was dat de stilstaande bus volgens de verdachte de inrit naar een hofje belemmerde.

De chauffeur deed aangifte. Hij verklaarde dat hij bij de halte aan de Rossinistraat stilstond vanwege een wachttijd van circa tien minuten. Hij kreeg het aan de stok met een automobilist die de straat in wilde rijden. De chauffeur stond met zijn bus zodanig opgesteld dat de bestuurder naar eigen zeggen alleen het hofje in kon rijden door met zijn rechtervoorwiel van zijn auto over de stoep te rijden. De automobilist raakte daardoor geïrriteerd en begon te claxonneren. Nadat hij zijn auto had geparkeerd liep hij op de bus af. De chauffeur deed snel zijn deuren dicht. De verdachte bonkte hard op de ramen en uitte daarbij volgens de aangever bedreigingen in de trant van: Kom maar naar buiten, dan stomp ik je in elkaar en sla je kop van je romp. De chauffeur voelde zich door de agressie van de man erg bedreigd. De verdachte erkende dat hij te ver was gegaan. Hij verklaarde dat hij in eerste instantie met de chauffeur het gesprek wilde aangaan, maar kwaad geworden was dat de buschauffeur daar niet op reageerde. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen.

Vrouw bedreigt, mishandelt en stalkt ex-vriend

RIEL: De politie heeft vannacht op het erf van een woning een 19-jarige Tilburgse aangehouden die haar 38-jarige ex-vriend had bedreigd en mishandeld. De vrouw blijkt zich ook schuldig te hebben gemaakt aan stalking.

Vannacht kreeg de politie een melding dat een vrouw zich verdacht op een erf van een woning in Riel zou ophouden. Ter plaatse bleek dat de bewoners wakker geworden waren omdat iemand van buiten af op het raam van de slaapkamer had geklopt. De dader bleek een 19-jarige Tilburgse te zijn die een jaar lang een relatie had gehad met de 38-jarige bewoner. Twee maanden geleden was deze verkering verbroken hetgeen de vrouw niet goed kan verwerken. Zo bleek de vrouw ook circa 100 keer gebeld te hebben naar haar ex-vriend. Ook had ze de nieuwe vriendin van aangever, een 33-jarige vrouw, lastig gevallen. Verder was ze de woning een keer binnen gedrongen.

Terwijl de politie ter plaatse probeerde te bemiddelen schopte de vrouw haar ex met kracht tegen het bovenbeen, ook riep ze bedreigingen in de trant van: ik maak je kapot. Hierop hebben de agenten haar aangehouden. Aan het bureau heeft de verdachte een verklaring afgelegd over haar handelen. De politie maakt proces-verbaal op.

Slechts twee arrestaties tijdens uitgaansavond

TILBURG: De agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum maken in hun dagrapport melding van een rustige sfeer waarbij het niet erg druk was en het publiek gefaseerd naar huis ging. Er werden slechts twee personen aangehouden. Ook werden twee mannen op de bon geslingerd omdat ze zich in een bouwwerk bevonden.

Een 55-jarige Tilburger werd omstreeks 02.10 uur op het Piusplein gearresteerd vanwege openbare dronkenschap. Agenten werden door omstanders erbij geroepen omdat de dronken man steeds probeerde op te staan maar dan weer op de grond viel. Hij werd ingesloten, Hij bleek ook nog een boete te hebben open staan van 85 euro eveneens voor openbare dronkenschap. Vanmorgen nadat hij was ontnuchterd gaf hij aan dat hij gisteravond circa 1½ fles wijn gedronken.

De politie heeft vannacht omstreeks 02.50 uur op het Pieter Vreedeplein van een medewerker van een beveiligingsdienst twee personen overgenomen die op de derde verdieping van een in aanbouw zijnd pand waren aangetroffen. Dit bouwterrein is alleen toegankelijk voor bevoegden. Het ging om twee Tilburgers van 20 en 21 jaar. Ze vielen de bewakers op toen ze een ladder naar beneden gooiden. Ze zijn niet aangehouden omdat (poging tot) diefstal niet te bewijzen was. Wel krijgen wel een proces-verbaal voor het artikel 461 van het wetboek van strafrecht (verboden toegang voor onbevoegden).

Agenten hebben vannacht omstreeks 03.45 uur op de Paleisring een 31-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden omdat hij tegen een deur van een horecazaak had getrapt. Hierdoor raakte de deur beschadigd. Het paneel van de deur was losgeraakt. De man reageerde zijn woede af nadat hem door de portiers de toegang tot de zaak geweigerd was. De verdachte was even naar buiten gegaan omdat een vriend zich niet goed voelde. Hij mocht daarna niet meer naar binnen omdat het na 03.00 uur was.

Vrachtwagens belemmeren doorgang Theseusstraat

TILBURG: Vanmorgen hebben agenten drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd die met hun autos de doorgang in de Theseusstraat blokkeerden.

De agenten hadden een melding gekregen dat het een grote puinhoop was in die straat vanwege het feit dat enkele tientallen chauffeurs daar hun vrachtwagen geparkeerd hadden waardoor de doorgang belemmerd werd. Diverse chauffeurs lagen in hun cabine te slapen. De agenten probeerden te bemiddelen maar hebben uiteindelijk hun bonnenboekje moeten pakken waarna de meeste chauffeurs eieren voor hun geld kozen. De agenten hebben ook via de Gemeenschappelijke Meldkamer de gemeente over de parkeerproblematiek geïnformeerd.

Drie autos gestolen bij woninginbraken, twee voertuigen weer terecht

UDENHOUT: Bij een woninginbraak aan de Huysacker zijn vannacht twee autos gestolen. De voertuigen werden kort na de inbraak terug gevonden. Ook bij een inbraak de Achthoevenstraat werd een auto gestolen. Deze auto is nog niet terug gevonden.

Vanmorgen werd een bewoner van een pand aan de Huysacker wakker toen hij zijn auto, een grijze Mercedes Benz, vanaf de oprit hoorde wegrijden. Bij nader onderzoek bleek dat ook de Peugeot van de vriendin van de bewoner was gestolen. De dieven bleken de achterdeur met steekvoorwerp te hebben opengebroken. De dieven hebben vervolgens toegang tot de woning verkregen en daar de sleutels van de twee autos gevonden, waarmee ze vervolgens zijn weggereden. Er werden ook twee laptops meegenomen. De Peugeot werd even later aan de Hogewey aangetroffen. De Mercedes was achtergelaten aan de Groenvelde. De autos zijn vierkant getakeld voor sporenonderzoek.

Ook bij de bewoners van een pand aan de Achthoevenstraat werd vannacht ingebroken. De inbraak werd omstreeks 07.30 uur ontdekt. De dader heeft vermoedelijk door te hengelende voordeur kunnen openen. Met de sleutels die in de woning gevonden werden, is de auto een zwarte Opel Zafira met het kenteken 52-FR-XK gestolen. Ook in deze woning werd een laptop gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt inbraak in drogisterij in Goirle

GOIRLE: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een discountdrogisterij aan de Hovel. De dieven hebben aan de voorzijde van het pand met een onbekend voorwerp de glazen toegangsdeur vernield. Vervolgens werden uit en winkelschap achter de kassa diverse soorten parfum gestolen.

Schoonmaker verdacht van diefstal portemonnee

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.00 uur in een kantoor in de binnenstad een 56-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een portemonnee. De man, die als schoonmaker in het pand werkt, werd door de beveiliging overgedragen aan de agenten.

Een medewerker zag vanmorgen dat een schoonmaker in de tas van een collega zat. Toen de man zag dat hij betrapt was, liep hij snel de kamer uit. De eigenaresse van de tas constateerde dat haar portemonnee gestolen was. Bij nader onderzoek trof een andere medewerker de gestolen beurs aan in de kast die bij de schoonmaker in gebruik is. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij voor meerdere soortgelijke diefstallen in aanmerking komt.

Auteur: Willem van Hooijdonk