Ingezonden persbericht


Studenten ontevreden over stage-aanbod

Meer dan de helft van de Nederlandse studenten is ontevreden over het aanbod van stages via hun onderwijsinstelling. 60 Procent beoordeelde de service op stagegebied matig tot slecht. Dit is een van de uitkomsten van een online onderzoek van Stageplaza.nl onder 50.000 studenten. Andere uitkomsten zijn dat de stagevergoedingen in ons land sterk uiteenlopen (van niets tot meer dan duizend euro) en dat de veruit meeste studenten hun stageplek vinden via internet.

Nieuwsportaal over stage
De volledige resultaten van het onderzoek zijn na te lezen op de website van Stageplaza. Deze grootste stagebank van Nederland mag zich vanaf vandaag ook de belangrijkste bron voor nieuws over stages noemen. Op www.stageplaza.nl is het laatste en meeste relevante nieuws op stagegebied te lezen. Ontwikkelingen, eigen onderzoeksresultaten, achtergronden en interviews met kopstukken; u vindt het voortaan op Stage Nieuws. Het is ook mogelijk om gratis de Stageplaza nieuwsbrief te ontvangen.

Onderzoek
Door regelmatig enquêtes te houden biedt Stageplaza inzicht in de wensen en ervaringen van zowel stagiaires en bedrijven. Maar bedrijven kunnen ook zelf onderzoek naar bepaalde specifieke onderwerpen laten verrichten. De database van Stageplaza bestaat uit meer dan 50.000 studenten en stagiaires en biedt dus een uiterst representatief beeld.

Over Stageplaza
Bij Stageplaza kunnen stagiaires en werkgevers snel en makkelijk online een stage, afstudeeropdracht of stagiaire vinden. Sinds haar oprichting in 1998 is Stageplaza uitgegroeid tot marktleider op het gebied van stages en afstudeeropdrachten. Inmiddels heeft Stageplaza ruim 20.000 bedrijven (waaronder Arcadis, Syntens en CMG) aan één of meerdere stagiaires geholpen. Kijk voor meer informatie op www.stageplaza.nl.

Voor nadere informatie over genoemd onderzoek
Gijs Bodenstaff
Ruyterkade 106
1011 AB Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 330 58 82
Fax: +31- (0)20 422 20 22
E-mail: g.bodenstaff@stageplaza.nl

Voor nadere informatie over het persbericht
Alexandra van der Vliet
1011 AB Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 330 58 82
Fax: +31- (0)20 422 20 22
E-mail: Alexandra@stageplaza.nl