Provincie Limburg

Minister van der Hoeven aanwezig bij ondertekening samenwerkingsovereenkomst

De Provincie Limburg ondertekent maandag 13 november een samenwerkings-overeenkomst met de Rheinische Westfälische Technische Hochschule (RWTH) en de Industrie und HandelsKammer (IHK) Aachen. Ook minster Maria van der Hoeven van Onderwijs en minister Pinkwart van innovatie en wetenschap van de deelstaat Nordrhein-Westfalen tekenen de samenwerkingsovereenkomst mee. Centraal in de overeenkomst staan een twintigtal grensoverschrijdende projecten op het gebied van technologie en kennisuitwisseling, onderwijs en Europese lobby. Als voorloper hierop bezoeken ruim 180 scholieren op vrijdag 10 november de Wissenschaftsnacht van de RWTH. Martin Eurlings gedeputeerde Economische Zaken: De RWTH heeft veel te bieden, niet alleen als dé technische universiteit voor Limburg, maar ook om de jeugd te interesseren in techniek. De Wissenschaftsnacht is daar een perfect voorbeeld van.

Het technocentrum Zuid Limburg heeft samen met een zevental Zuid-Limburgse middelbare scholen naar aanleiding van een door de Provincie Limburg georganiseerd bezoek aan de RWTH op 25 oktober jl., de handshoen opgepakt en op zeer korte tijd een bezoek van 180 scholieren aan de Wissenschaftsnacht van de RWTH georganiseerd.

Maandag 13 november vindt de officiële ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst van de Provincie Limburg met de RWTH en IHK plaats. De grensoverschrijdende samenwerking behelst een 20-tal projecten waarbij diverse samenwerkingen tussen kennisinstellingen, bedrijven en opleidingen centraal staan.

10-11-2006 15:47