Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe businessfirst menu's van continental airlines: haute cuisine op hoog niveau

HOUSTON, 10 november 2006 - Continental Airlines (NYSE:CAL) heeft nieuwe BusinessFirst menu's geïntroduceerd op alle internationale vluchten. De menu's zijn samengesteld door de 18 leden van Continentals' Congress of Chefs. Dat zijn onder andere: Michael Cordúa van het toprestaurant Americas in Houston, Paul Minnillo van de Baricelli Inn in Cleveland, Tim Keating van het Biltmore Hotel in Coral Gables, Florida en James Canora van NYC Culinary Events in New York City. "We hebben de lekkerste en meest populaire gerechten genomen van de beste chefs ter wereld en op basis van hun fantastische regionale keukens onze BusinessFirst menu's samengesteld. "Zo hebben we een 'fusion' van internationale smaken gecreëerd," zegt Executive Chef-kok van Continental, Siegfried Lang. "Terwijl wij nieuwe menu's in de BusinessFirst klasse introduceren, zijn wij nog steeds de enige grote luchtvaartmaatschappij die gratis maaltijden rond etenstijd aanbiedt in Economy klasse." Zes maanden in ontwikkeling
De BusinessFirst service van Continental valt regelmatig in de prijzen en dat vereist dat menu's en dranken voortdurend geëvalueerd en verbeterd worden. Recentelijk selecteerden lezers van Condé Nast Traveler, Continental als Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met de beste Business Class service. Aan de introductie van de vier verschillende lunch- en dinermenu's die maandelijks worden gewisseld, ging een periode van zes maanden vooraf waarin de gerechten werden ontwikkeld en geproefd. -meer-

NIEUWE BUSINESSFIRST MENU'S/Pagina 2

Een maaltijd in BusinessFirst op een internationale vlucht bestaat uit een amuse, een salade, een keuze uit vier hoofdgerechten, kaas, fruit en een dessert. Passagiers kunnen bijvoorbeeld genieten van nieuwe hoofdgerechten zoals osso bucco met saffraanrisotto geserveerd met gestoomde broccoli; of een licht visgerecht van gegrilde escolar en garnalen met rozemarijn, een bouillabaisse saus en gestoofde artisjokken en peultjes. Continental introduceert ook nieuwe warme voorgerechten en soep, evenals een assortiment van petite desserts voor degenen die naar een lichtere dessertoptie zoeken, in plaats van de beroemde vanille-ijs met garnituur. Op bepaalde routes zijn specifieke maaltijden en gerechten beschikbaar: naar Tokyo bijvoorbeeld een compleet Japans diner en naar Delhi is een Indiaas-vegetarisch hoofdgerecht één van de opties. Tafellinnen en gerenommeerde wijnen
De gourmet maaltijden in de BusinessFirst klasse van Continental bestaan uit vijf haute cuisine gangen die in restaurantstijl worden geserveerd met tafellinnen, fraai servies en tafelzilver. Premium champagne en uitstekende wijnen worden aangeboden en, op alle Boeing 767 en 777 vluchten, ook lekkere espresso en cappuccino. Culinaire experts
Continentals' Congress of Chefs bestaat uit 18 chefs die regelmatig aan boord zijn om zelf de maaltijden voor de reizigers te bereiden. Zo doen zij ervaring op met koken op 10 kilometer hoogte en kunnen zij de reacties van hun 'gasten' peilen en daarmee weer hun voordeel doen bij de samenstelling van nieuwe menu's. Meer dan haute cuisine
De uitmuntende BusinessFirst service bestaat uit veel meer dan de haute cuisine maaltijden. Extra brede, electronische slaapstoelen met verstelbare hoofdsteunen en een persoonlijk videoscherm. Uitstekende bediening aan boord met een superieure ratio van 1 steward(ess) voor 8 passagiers. Bovendien profiteren passagiers van een persoonlijke service voorafgaand en aansluitend op de vlucht. Deze wordt uitgevoerd door maar liefst 200 speciaal daartoe -meer-
NIEUWE BUSINESSFIRST MENU'S/Pagina 3

opgeleide Continental Conciërges op de 26 belangrijkste luchthavens wereldwijd. Voorbeeld van een compleet BusinessFirst menu
Dit is het volledige, nieuwe BusinessFirst menu zoals het geserveerd wordt op de vluchten van Amsterdam naar Houston, Texas:

Warme voorgerechten: Een kopje romige bospaddestoelensoep met een pittig groentepasteitje en kip-kebab opgediend met Aziatische saus

Salade: Een eigentijdse mengeling van lolla rosa, rode bladsla en mesclunsalade opgediend met verse ananas, kiwi, aardbeien en pecannoten. Geserveerd met vinaigrette of passievruchtdressing

Versgebakken knoflookbrood en een assortiment broodjes met boter

Hoofdgerechten:

. New York steak opgediend met zwarte-pepersaus, beboterde wortelreepjes en gekruide sperziebonen. Aardappel-en rode-sjalotjesgratin met rode paprikasaus
. Geroosterde kip gecombineerd met herbes de provence, opgediend met tomatenolijfragout, bulgurtarwecouscous en een wijnblad gevuld met rijst en groenten. Groene asperges met aubergineconfit
. Gegrilde garnalen met kruiden, geserveerd met rieslingwijnsaus op een bedje van witte-wijnrisotto met een mengeling van wortelreepjes, courgette en raapjes
. Pastaschotel: In de oven gebakken, gepaneerde aubergine met fontinakaas, spinaziepasta met ricotta, spinazie, basilicumpesto en pijnboompitten en eierpasta met taleggio, fontina, ricotta en parmezaanse kaas gecombineerd met marinarasaus, opgediend met geroosterde zwarte olijven en reepjes gesauteerde gele paprika. Versgeraspte parmezaanse kaas wordt apart geserveerd

Vruchten en kaas: Europese kaassoorten, vruchten van het seizoen, gourmetcrackers en broodjes, geserveerd met port

Wagen met nagerechten: Vanille-ijs met uw keuze uit garnituur of een warme fruitcobbler met vanille-ijs

Continental Airlines (continental.com) is de vijfde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld met meer dan 3.200 dagelijkse vluchten naar 151 bestemmingen in de Verenigde Staten en naar 136 internationale bestemmingen. Via de partners van de SkyTeam Alliantie (waaronder KLM) kan naar nog eens bijna 400 bestemmingen worden gevlogen. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 28 steden in 15 landen, waarvandaan wekelijks -meer-
NIEUWE BUSINESSFIRST MENU'S/Pagina 4

294 vluchten naar de Continental hubs New York/Newark, Houston en Cleveland worden uitgevoerd, met doorverbindingen naar meer dan 230 steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Vanaf Amsterdam vliegt Continental dagelijks naar New York/Newark en 10 keer per week naar Houston. Tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2006, waarbij de prijzen worden toegekend op basis van de stemmen van frequent flyers wereldwijd, ontving Continental voor het vieropeenvolgende jaar de prijs voor 'Best Executive/Business Class' en voor de derde keer op een rij de prijs voor 'Best Airline Based in North America'. Het Amerikaanse FORTUNE magazine heeft Continental voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot most Admired Global Airline in de lijst van Most Admired Global Companies 2006. In Europa, het Midden Oosten en India heeft Continental, behalve met de SkyTeam leden, ook een samenwerkingsverband met Air Europa, Emirates en Virgin Atlantic Airways.