Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/11/06)

OOSTERHOUT NB, 10 november 2006

Man aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie heeft donderdag 9 november om 22.40 uur een 52-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht die avond zijn 50-jarige vriendin te hebben geslagen. De vrouw deed hiervan aangifte.
Toen politiemensen de verdachte wilden arresteren, weigerde hij mee te werken. Zo weigerde hij een glazen fles, die hij beet had, af te geven. De politiemensen pasten daarop dwang toe om de man te overmeesteren en te boeien.
Nadat hij de nacht in de cel had doorgebracht is de man vrijdag verhoord. Hij is, nadat hij een verklaring had afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Twee autos weggenomen na woninginbraak

WAALWIJK: Tussen donderdag 9 november 23.15 uur en vrijdag 10 november 08.00 uur is ingebroken in een woning aan het Peelland. Door gaatjes te boren in een raamkozijn, wisten de inbrekers een raam te ontgrendelen en de woning te betreden. Tijdens de inbraak maakten ze onder andere een fototoestel buit. Ook namen ze de autosleutels mee en verdwenen daarna met twee autos. Het betreft een blauwe Citroen C3, voorzien van het kenteken 04-LV-SN en een grijze Citroen C5 Break, voorzien van het kenteken 13-NB-FT.
De politie onderzoekt de inbraak en heeft onder andere een aangifte opgenomen. Bovendien stelt de politie een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in. Beide autos staan inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Preventie
Woninginbraak door middel van gaatjes boren is te voorkomen door ramen en deuren te beveiligen met vergrendelbare knoppen of sloten. Op de internetsite van de politie Midden en West Brabant, www.politiemwb.nl, staan diverse preventietips om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te maken.

Man lichtgewond na aanrijding

VEEN: Vrijdag 10 november om 07.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Provincialeweg-Oost (N267) een aanrijding had plaatsgevonden.
Ter plaatse bleek dat een 35-jarige man uit Gouda in zijn auto over de Provincialeweg-Oost richting Wijk en Aalburg had gereden. Hij zag in de berm een andere personenauto stilstaan. Toen hij deze auto wilde passeren, reed de bestuurder ervan, een 44-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht plots de weg op. De man uit Hendrik Ido Ambacht wilde zijn auto keren en zag daarbij de man uit Gouda over het hoofd. De man uit Gouda kon de kerende auto niet meer ontwijken.
Hij klaagde na de aanrijding over pijn op zijn borst en is per ambulance voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Automobilist raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

MADE: Politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 9 november op vrijdag 10 november omstreeks 02.00 uur op de Kastanjelaan een automobilist. Tijdens dit onderzoek bleek dat de automobilist, een 58-jarige man uit Hooge Zwaluwe, teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 625 ug/l is, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na te hard rijden

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen donderdag 9 november rond 22.45 uur een automobilist met hoge snelheid over de Statendamweg rijden. Op de Statendamweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. De automobilist bereikte er echter een snelheid van rond de 100 km/uur. De politiemensen volgden de auto via de Oostpolderweg en de Hoofseweg naar de Batelaar. Daar stopte de bestuurder, een 19-jarige Oosterhouter, uiteindelijk. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Vrijdag 10 november besliste een medewerker van Justitie dat de man, een zogenaamde first offender er vanaf kwam met een waarschuwing. Hij krijgt zijn rijbewijs dan ook weer terug.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft donderdag 9 november verkeerscontroles gehouden op de Hoofseweg, de Van Leidekerkestraat en de Lage Molenpolderweg. Daarbij zijn in totaal 39 bekeuringen uitgeschreven:

- 30 voor het niet dragen van de autogordel

- 8 voor te hard rijden

- 1 voor het niet juist aanbrengen van de hulpkoppeling van de aanhangwagen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WASPIK: Politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 9 november op vrijdag 10 november rond 02.25 uur op rijksweg A59 ter hoogte van Waspik een automobilist. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, waarop hij mee moest naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 285 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen