Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 10 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 10-11-2006

Insluiper betrapt

Oostzaan, 10 november 2006, 09:06 uur

Op de Kerkstraat in Oostzaan is een 43-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van insluiping. Een 47-jarige bewoonster van de Zuiddijk belde de politie dat ze op de benedenverdieping van haar woning een vreemde man had gezien. De insluiper was ervandoor gegaan op zijn fiets richting het centrum van Oostzaan. De politie ging erheen en kreeg onderweg nog een anonieme melding dat een verdacht persoon aan meerdere voor- en achterdeuren van woningen aan het voelen was. De verdachte kon worden ingerekend en werd meegenomen naar het bureau voor verhoor, waar hij verklaarde dat hij dringend geld nodig had.

Winkeldieven

Zaandam, 9 november 2006, 16:01 uur

Op de Gedempte Gracht zijn drie pubers van 13, 15 en 16 jaar uit Zaandam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten vonden tijdens de fouillering van de meisjes niet afgerekend snoepgoed en kettingen. Op de Westzijde werden twee 14-jarige meisjes uit Koog aan de Zaan aangehouden op verdenking van het wegnemen van armbanden en ondergoed uit een winkel. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld en alle strafafhandelingen lopen via bureau HALT.

Harentrekker

Wormerveer, 9 november 2006, 16:02 uur

Op de Billitonkade is een 27-jarige inwoner van Wormer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 28-jarige vriendin. Surveillerende agenten zagen een auto op het trottoir stilstaan. De bestuurder had zijn vriendin bij de haren vast. Op verzoek van de agenten om los te laten ging hij niet in. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen na verhoor, met een proces-verbaal op zak werd hij later heengezonden.

Woninginbraak

Oosthuizen, 9 november 2006, 21:30 uur

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak op de Seevancksweg in Oosthuizen. Door het forceren van een raam heeft men toegang verschaft en de woning doorzocht. De bewoners missen onder andere sieraden.

Diefstal uit bedrijf

Zaandam, 9 november 2006, 15:53 uur

De politie heeft een 42-jarige man uit Tzum (Friesland) aangehouden op verdenking van verduistering uit dienstbetrekking uit een bedrijf aan de Kleine Tocht in Zaandam. Het bedrijf hield aan het eind van de werkdag een tassencontrole waardoor de verduistering van de uitzendkracht aan het licht kwam. De verdachte zou zakken chocoladelolly's in zijn koffer hebben gestopt. Op het politiebureau verklaarde de man de lolly's te hebben meegenomen omdat ze anders toch maar zouden worden weggegooid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Graffiti in Krommenie

Krommenie, 9 november 2006, 09:00 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een spoor van graffiti dat dwars door Krommenie is aangebracht. Het spoor loopt vanaf de Heiligeweg, via het Rosariumplein achter de bibliotheek langs naar de Kervelstraat. Er is voornamelijk goudkleurige verf gebruikt, maar ook is met andere kleuren verf gespoten. Verschillende bedrijfseigenaren en bewoners hebben inmiddels aangifte gedaan van hun bekladde panden. De politie roept alle gedupeerden op aangifte te doen. De graffiti is vermoedelijk tussen woensdagavond 8 november en de volgende ochtend 08.00 uur aangebracht. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Krommenie, via 0900-8844.