Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 november 2006

Verkiezingsbijeenkomst voor Baarsjesbewoners

Verkiezingsdebat helpt Baarsjesbewoners bij hun keuze

De Bibliotheek op het Mercatorplein was donderdagavond goed gevuld met buurtbewoners en politici. Prominente kandidaat-Kamerleden waaronder Toufik Dibi (plaats 7, GroenLinks), Samira Abbos (26, PvdA), Kajsa Ollongren (5, D66), Jasper van Dijk (13, SP) en Joel Voordewind (4, ChristenUnie), lokale politici en buurtbewoners gingen in debat over veiligheid, zorg en onderwijs. Aan het begin van de avond vraag stadsdeelvoorzitter Verburg of de buurtbewoners al weten wat ze gaan kiezen. De meerderheid blijkt het nog niet te weten.

Opvallend was dat de vertegenwoordigers van de regeringspartijen het moeilijk hadden. De zaal is overwegend negatief over het asielbeleid en kortingen op de zorg. Het is duidelijk dat de verkiezingen voor de deur staan. Politici bieden tegen elkaar op in beloftes voor de kiezer. Van Dijk (SP) wil 1500 extra agenten op straat, Voordewind (ChristenUnie) 3000 en Wiet De Bruijn (VVD) "weet het officiële aantal niet, maar ongetwijfeld meer dan de rest". Andere beloftes aan bewoners zijn: "huursubsidie omhoog, huur omlaag en gratis OV voor 65+" Abbos (PvdA). "Zorgpremie omlaag" Dibi (GroenLinks) en "2,5 miljard voor onderwijs" als het aan Ollongren (D66) ligt.

Van Dijk (SP) probeert nog tevergeefs de PvdA te verleiden tot coalitiebeloften. Maar er is hoop, Abbos "Als ik over vier jaar de nummer 1 van de PvdA ben, dan regel ik het." Echt gezellig wordt het nog als Dibi en Ollongren met elkaar in discussie gaan. Dibi: "Wilt u de pensioenleeftijd omhoog? Ik heb hier zeker te maken met D66+"

Of er de afgelopen jaren goed is gescoord met het beleid, daarover zijn de meningen verdeeld. Wat betreft de maatregelen voor de toekomst zijn de aanwezigen redelijk eensgezind. Alleen over de vraag wie je daarvoor moet stemmen zijn de politici het uiteraard niet eens. De vraag of de bewoners het al weten wordt positief beantwoord.

De Verkiezingsbijeenkomst "De Tweede Kamer in De Baarsjes werd georganiseerd door de Openbare Bibliotheek en Marokkaans/Nederlandse vereniging Kantara in samenwerking met de stadsdeelraad De Baarsjes. Het doel: bewoners helpen bij het uitbrengen van een weloverwogen stem.

Voor de redactie

Beeldmateriaal:

http://www.vdvalkfotografie.nl/download/Verkiezingsbijeenkomst/

Aanvullende informatie:

Stadsdeel De Baarsjes

Ruud Sjoerdsma: 06 171 444 71

r.sjoerdsma@baarsjes.amsterdam.nl

www.baarsjes.amsterdam.nl


----------