Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 10 november

BERGEN OP ZOOM, 10 november 2006

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan het Zonneplein zag op woensdagmiddag hoe een man een artikel uit de winkel verstopte. Hij is aangesproken en hem werd gevraagd het artikel af te rekenen. Personeel verklaarde dat de man dit weigerde en vervolgens is aangehouden. De politie nam de 25-jarige man uit Udden over en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal uit winkels

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van een beveiligingsbeambte. Hij meldde dat er een man verdacht heen en weer liep tussen het centrum en een auto die geparkeerd stond aan de Stationsweg. Elke keer liep hij de stad uit met enkele artikelen en legde deze in zijn voertuig. De politie ging poolshoogte nemen en zagen de man lopen. Bij het zien van de politie draaide hij direct om. Op de Arnoldus Asselbergstraat werd de 41-jarige man uit Middelburg aangesproken en vervolgens aangehouden. De man was in bezit van tal van artikelen variërend van kleding tot gereedschap en cosmeticaproducten. De man deed afstand van de artikelen en is na verhoor in verzekering gesteld.

31 bekeuringen bij snelheidscontrole

DE HEEN: De politie controleerde op donderdag tussen 12.10 uur en 15.10 uur op snelheid aan de Zeelandweg West. Van de 587 passanten waren er 31 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid was 151 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Jongen met geweld beroofd

ROOSENDAAL: Op donderdagavond fietste een 16-jarige jongen uit Roosendaal over de Pootlaan, toen hij op een houten bruggetje een man tegenkwam. De man stapte uit de bosjes naast het fietspad en sprong voor de fiets van de jongen. Hij pakte de fiets vast en sloeg de jongen in het gezicht. Hij viel van zijn fiets en kreeg vervolgens nog meerdere schoppen en klappen van de dader. De man eiste de kostbaarheden van de jongen en ging er met onder andere zijn MP3-speler vandoor. Hij rende richting de Kroeven. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld voor zijn verwondingen.

Twee inbraken in horecagelegenheden

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag op vrijdag is er twee keer ingebroken in horecagelegenheden. Even voor 05.00 uur kwam er een melding binnen van inbraak aan de Gastelseweg. De daders verbraken hier een toegangsdeur en namen een geldbedrag weg. Toen de politie met deze inbraak bezig was kwam er een melding van nog een inbraak aan de President Kennedylaan. De daders hadden hier een raam opengebroken en ook binnen waren vernielingen aangericht. Of hier iets is weggenomen is nog niet bekend. Bij beide inbraken zette de politie een diensthond in, omdat er mogelijk nog daders aanwezig waren. Helaas waren deze in beide gevallen al weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan in bezit van 4 kilo hennep

HOOGERHEIDE: De politie hield op vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Forchies-La-Marche aan. De man werd staande gehouden op de Rijksweg A4. Het team Courage controleerde zijn auto en vond hierin 4 kilo hennep. De man wilde de hennep naar België vervoeren. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor poging diefstal kentekenplaten

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagavond op de Schubertlaan een 28-jarige man uit Roosendaal aan. Hij wordt ervan verdacht even tevoren te hebben geprobeerd de kentekenplaten van een auto te stelen. Een getuige zag de man en alarmeerde de politie. Deze heeft de verdachte aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Politie houdt man aan na vernieling ruit

HOOGERHEIDE: De politie hield op donderdagavond op De Zonnebloem een 24-jarige man uit Hoogerheide aan. De man zou zijn ex-vriendin hebben lastig gevallen. Haar hebben bedreigd en mishandeld en op donderdagavond zou hij ook een ruit van haar woning hebben vernield. De 19-jarige vrouw deed aangifte bij de politie. Deze hield hierop de man aan. Hij is verhoord en op vrijdagmiddag in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Automobilist zonder rijbewijs rijdt onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdagochtend even na 02.00 uur een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Westersingel. De man was bestuurder van een auto, toen hij staande werd gehouden. Hij bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse dat de man ook gedronken had. De uitslag van de analyse bedroeg 460 ug/l. Het rijbewijs van de man was al eerder ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn voertuig is achtergehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg