JijBeslist.nu : interactief forum voor jonge kiezers

Perspectief christenunie

Lancering forum voor jonge kiezers



Amsterdam, 10 november 2006 - Vandaag is het interactieve politieke forum www.jijbeslist.nu gelanceerd. Het initiatief van PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, is bedoeld om jongeren te stimuleren hun politieke mening te geven en op 22 november te gaan stemmen.

De leeftijdscategorie tussen de 18 en de 30 jaar omvat maar liefst drie miljoen jongeren die zich steeds meer bewust worden van hun eigen politieke opinie. Was het vroeger nog zo dat veel jongeren op dezelfde partij stemden als hun ouders, tegenwoordig maken zij zelf een keuze. PerspectieF heeft echter gemerkt dat weinig partijen een specifiek jongerenprogramma hebben. De ChristenUnie daarentegen heeft wel veel van deze zaken in het partijprogramma opgenomen.

Naast sites die uitsluitend stemadvies geven, is jijbeslist.nu juist ook een ontmoetingsplaats waar jongeren kunnen discussiëren over politieke thema's en actualiteiten.
Elke dag kunnen bezoekers stemmen op diverse stellingen en hun mening geven over welke onderwerpen zij belangrijk en onbelangrijk vinden in de politiek. Ook zijn er diverse filmpjes te bekijken en markante uitspraken van diverse politieke partijen te lezen.

Rogier Havelaar, voorzitter van PerspectieF: 'Ik wil graag met zoveel mogelijk jongeren persoonlijk in contact komen. Vroeger volgden jongeren vaak de politieke mening van hun ouders. Maar die tijden zijn veranderd; ze maken nu hun eigen keuzes. De site jijbeslist.nu biedt jongeren de mogelijkheid om te laten weten wat zij belangrijk vinden. En dat komt het stemgedrag op 22 november alleen maar ten goede. De kiezers beslissen immers!'


---