Politie Groningen

Vrijdagmiddag 10 november 2006

Provincie Groningen, 10-11-2006

Groningen: transportcontrole

De politie heeft vrijdagochtend diverse vrachtwagens gecontroleerd op verschillende locaties in Groningen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat hun voertuig te zwaar beladen was. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten een deel van hun lading lossen, voordat ze verder konden rijden. Eén van beiden kreeg een tweede bekeuring, omdat de schijf van de Arbeidstijdenwet niet getoond kon worden. De vrachtwagen van een 48-jarige chauffeur uit Gasselternijveenschemond bleek te hoog en te lang te zijn. Bovendien was de lading niet afgedekt met een dekzijl. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn voertuig aanpassen aan de wettelijke eisen, voordat hij verder mocht rijden. De man reed echter weg, zonder aan deze maatregel te voldoen. Hierop is de chaufffeur aangehouden. Er wordt een tweede proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van de opgelegde maatregel.

Stadskanaal: vier gewonden bij ongeval

Bij een ongeval op de N366 bij Stadskanaal zijn vrijdagochtend vier personen gewond geraakt. Een 81-jarige automobiliste uit Stadskanaal verleende geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Kootstertille. De vrouw zat samen met een 85-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond in de auto. Zij draaiden vanaf de Boekerenweg de N366 op. De man zat samen met een 50-jarige vrouw uit Buitenpost in de auto. Alle vier betrokkenen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scheemda/Midwolda: winkeldief ook alcomobilist

De politie heeft vrijdagmiddag op de N362 bij Midwolda een 56-jarige automobilist uit Lopik aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van 0,75 promille alcohol. De man had de aandacht getrokken, omdat hij eerder die middag was aangehouden voor winkeldiefstal. Hij was in de Esborgstraat in Scheemda op heterdaad betrapt. Toen rook de man al naar alcohol, maar gaf hij aan lopend te vertrekken. Hetgeen ook gebeurde. Even later werd hij dus toch rijdend aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Boer: gordelcontrole

De politie heeft vrijdagmorgen op de Groene Zoom en de Gaykingastraat in Ten Boer gecontroleerd op het dragen van gordels. Van de 78 automobilisten kregen 10 een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast kreeg één automobilist een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 616, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Musselkanaal, Schoolstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 594, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 422, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50km/uur.