Bekendmaking premie

Salland verzekeringen n.v.

PERSBERICHT

Vrijdag 10 november 2006

Salland verzekeringen bewijst opnieuw dat kwaliteit betaalbaar is

Salland verzekeringen heeft de individuele jaarpremie voor de Salland Basispolis (Restitutiepolis) voor 2007 vastgesteld op 1149 euro. De maandpremie bedraagt 95,75 euro. Dit is exclusief een eventuele collectiviteitkorting of een korting voor eigen risico. Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de Basisverzekering. Salland verzekeringen geeft hiermee het signaal af dat kwaliteit en betaalbaarheid heel goed samen gaan. Niet voor niets hebben de verzekerden Salland verzekeringen dit jaar wederom de eerste plaats toegekend in het klanttevredenheidonderzoek van o.a. Independer.

Stijging kosten
Gezien de prijsstijgingen in de zorgmarkt kan ook Salland verzekeringen een prijsstijging niet voorkomen. Wel weet zij de prijsstijging beperkt te houden. Dit kan omdat de coöperatie Salland verzekeringen geen winstoogmerk heeft. De premieverhoging wordt overigens deels gecompenseerd door de zorgtoeslag.

Medische selectie
Goede zorg moet niet alleen betaalbaar blijven maar ook toegankelijk voor iedereen. Voor alle aanvullende verzekeringen geldt dat er bij Salland verzekeringen geen sprake is van medische selectie. Dat is vrij uniek, omdat ook de uitgebreide tandheelkundige dekking een integraal onderdeel is van alle aanvullende verzekeringen.

Salland biedt alternatief
In de hectiek van de campagnes van de grote, landelijke zorgverzekeraars lijkt het alleen nog maar te gaan om zoveel mogelijk vergoedingen bieden voor een zo laag mogelijke prijs. De vraag is of de consument hier op de lange termijn mee gediend is. Salland verzekeringen wil graag een alternatief bieden en heeft daarom, na hernieuwde overweging, besloten om op eigen kracht verder te gaan. Niet slechts als alternatief voor de paar zorgverzekeraars die Nederland straks nog rijk is. Maar als een maatschappelijk betrokken coöperatie met een missie:

'Salland verzekeringen is een coöperatie van en voor haar leden. We zetten ons al 146 jaar in voor de beste gezondheidszorg in de regio. Ons uitgangspunt daarbij is een menselijke maat en een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze werkwijze is transparant en klantgericht. Daarbij onderhouden we relaties op de lange termijn, zowel met onze leden als met onze zorgverleners'.

In overleg met onze leden, met zorgverleners en lokale overheden willen we laten zien dat het anders en beter kan. Dat we met elkaar initiatieven van de grond kunnen krijgen die het zorgaanbod in o.a. Oost-Nederland ten goede komen. Dit is dan ook het thema van onze nieuwe campagne: Samen zijn we Salland.