Wethouder Huffnagel is blij met inititatief voor nieuwe race

Red bull nederland b.v.

De Bilt, 10 november 2006 De Haagse wethouder Frits Huffnagel, met city marketing in zijn portefeuille onder meer verantwoordelijk voor het evenementenbeleid van de Hofstad, is blij met het initiatief van Red Bull opnieuw een strandrace in Scheveningen te organiseren. 'Sinds de laatste strandrace is het enthousiasme voor het evenement gebleven. Dat is toch 15 jaar geleden', zei Huffnagel tijdens een werkbezoek aan de evenementlocatie. Aanstaande zondag zijn naar schatting zo'n 100.000 bezoekers getuige van de Red Bull Knock Out, een strandrace die nu al een van de zwaarste van de wereld wordt genoemd.

De wethouder verkende het parcours op een quad en zei te rekenen op een groot spektakel. 'Voor mijn leeftijd is de strandrace toch jeugdsentiment. Ik vind het mooi dat Red Bull het initiatief heeft genomen voor dit evenement. Voor zover ik het kan overzien verloopt de
samenwerking tussen Red Bull en de gemeentelijke diensten prima. Als alles gaat zoals we hebben afgesproken, dan kunnen we een goede race en mooie evaluatie tegemoet zien.'

Het race format van de Red Bull Knock Out
Zondag rijden maar liefst 500 motocrossers met extreem hoge snelheden over het loodzware parcours. Onder auspiciën van de KNMV binden de motorcrossers de strijd aan met elkaar, het slopende parcours, de natuurlijke elementen en de lichamelijke uitputting. Via een kwalificatieheat plaatsen de 200 snelste deelnemers zich voor de finale. In deze laatste heat treedt een knock-out systeem in werking waarbij na iedere ronde de traagste rijders afvallen.

De deelnemers krijgen bij deze loodzware competitie te maken met een verplichte pitstop, obstakels en een zeer uitdagend parcours. De rijder die fysiek en mentaal de sterkste blijkt, gaat naar huis met de titel en het prijzengeld. Onder de voorinschrijvers bevinden zich wereldtopper en meervoudig Nederlands kampioen Marc de Reuver en Franse strandcross kampioenen Jean-Claude Mousse en Timotei Potisek.

SBS 6 zendt de race live uit op zondag 12 november van 14.30 uur tot 16.00 uur. 's Avonds om 23.45 uur volgt op diezelfde zender een 25 minuten durende compilatie. Presentatie is in handen van Olav Mol en Jack Plooij.

Meer informatie op www.redbullknockout.nl.

Noot aan de redactie,