2e persbericht van vrijdag 10 november 2006

Eindhoven, 10-11-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt man en vrouw op voor vuurwapenbezit

De politie heeft vrijdag rond 10.15 uur in de woning van haar vriend in Woensel-Zuid een 37-jarige vrouw uit Asten aangehouden. Rond 9.30 uur belde zij naar de politie dat zij door haar 47-jarige vriend uit Eindhoven mishandeld was. Volgens de vrouw had zij in zijn woning een vuurwapen aangetroffen. Toen de politie arriveerde troffen zij alleen de vrouw in het huis aan. Bij onderzoek in de woning vond de politie een vuurwapen in de handtas van de vrouw. Later werd in het huis nog een tweede vuurwapen met enkele patronen aangetroffen die in beslag zijn genomen. Even later heeft de politie de 47-jarige vriend op zijn werk aangehouden voor vuurwapenbezit. Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man gewond bij aanrijding

Een man van 43 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond rond 18.00 uur gewond geraakt op de Hofdijkstraat. Toen de man daar liep, werd hij aangereden door een auto. De bestuurder is vervolgens doorgereden. Het slachtoffer is met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de bestuurder van de wagen. De identiteit van de man is bij de politie bekend.

Helmond: Bedrijfsauto weggenomen

Vanaf de Vletstraat is tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 7.30 uur een bedrijfsauto weggenomen. Het gaat hier om een Kia type Sportage 2.0 C kleur zwart met het kenteken 95-BT-PK. In het voertuig lagen diverse computeronderdelen.

Asten: Diefstal uit schuur

In een schuur aan de Bluijssens Broekdijk is tussen woensdag 22.45 uur en donderdag 7.45 uur ingebroken. Hieruit werden een boormachine en een slijptol weggenomen. Onbekend is hoe de schuur betreden werd. Uit een ernaast gelegen fietsenhok werd een fiets ontvreemd.

Veldhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 22-jarige bromfietser uit Veldhoven is rond 11.45 uur op de kruising De Uilenburg met De Heufkens gewond geraakt. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 70-jarige automobilist uit Knegsel waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser reed zonder helm en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen.

Deurne: Inbraak in garage

In een garage aan de Wittedijk is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een toegangsdeur is opengebroken om binnen te komen. Uit de garage zijn drie fietsen en een scooter weggehaald.

Soerendonk: Diefstal uit schuur

In een schuur aan de Vloeten is tussen donderdag 18.15 uur en vrijdag 11.30 uur ingebroken. Een ruit is ingegooid om binnen te komen. Uit de schuur zijn onder andere een schotelantenne, accuboor, een slagboormachine en twee vlakschuurmachine's weggenomen.



Laatst gewijzigd 10-11-2006 16:59 | © Politie Brabant Zuid-Oost |