Ingezonden persbericht


Erik de Zwart voorzitter Stichting Nederlandse Top 40

Hilversum, 10 november 2006 - Erik de Zwart is vanaf heden de nieuwe voorzitter van Stichting Nederlandse Top 40. De ex-dj, tegenwoordig mediaondernemer, volgt Lex Harding op die bestuurslid is geworden. "De achtergrond van De Zwart als radioman en voormalige presentator van de Top 40 maken hem tot een voor de hand liggende en geschikte opvolger", aldus Harding. Het Dagelijks Bestuur wordt voortaan gevormd door Erik de Zwart en Peter van Dooren, penningmeester/secretaris.

Stichting Nederlandse Top 40

De Stichting Nederlandse Top 40 is niet alleen verantwoordelijk voor de actuele hitlijsten. Het heeft ook de beschikking over een enorm archief aan data. Een prachtige bron die op vele manieren geëxploiteerd kan worden. De Zwart: "Het zou zonde zijn om niets te doen met het materiaal dat wij in bezit hebben."

Erik de Zwart
De Zwart presenteerde de Top 40 op de radio tussen 1989 en 2002. Daarna stopte hij met radio maken en ging aan de slag als directeur radio bij Talpa. Sinds zijn vertrek in 2005 houdt hij zich bezig met diverse vormen van digitale media, onder meer via GSM- en UMTS-telefonie.

1e37759.gif