Ingezonden persbericht


persbericht

Renger maakt kennis met de straten van beijing

BEIJING, 10 NOVEMBER 2006 - In de straten van midtown Beijing wordt de derde A1 Grand Prix race van dit seizoen gehouden. Op de vrijdagsessie was het voor de tweede maal dit jaar de beurt aan Renger van der Zande om de rookietest te mogen rijden. Er was echter maar weinig actie op het stratencircuit van Peking omdat de veelbesproken `krappe hairpin` ook daadwerkelijk te krap bleek. Renger kreeg van de organisatie als enige rijder de mogelijkheid om nog een aantal ronden te rijden, om zo het circuit te checken.

De oorspronkelijk om 11.00 uur lokale tijd geplande Rookie sessie moest worden uitgesteld vanwege laatste noodzakelijke aanpassingen aan het circuit. 's Ochtends had men wel al de benodigde FIA 2 goedkeuring gekregen. Renger werd gevraagd om een rondje achter de safetycar te rijden om de baan te `checken`. De hairpin bleek krap, maar wel te doen volgens Renger. Uiteindelijk kon men om kwart over drie in de middag naar buiten voor een sessie die gepland was voor 30 minuten. Echter de veel te krappe hairpin gaf gelijk problemen voor een aantal andere coureurs. Uiteindelijk na twee keer werd de sessie volledig afgeblazen.

Na een kleine aanpassing aan de bewuste sectie van de baan werd de A1 Team Nederland Rookie opnieuw gevraagd kort de baan op te gaan om te kijken of hiermee het probleem opgelost was. Dat bleek echter niet het geval. Het gaf Renger wel de mogelijk om in ieder geval een ronde te pushen op de straten van Beijing. Het zal voor de organisatie nog een flinke klus worden om vannacht het circuit perfect in orde te krijgen.

RENGER VAN DER ZANDE: "Vandaag was een rare dag. Ten eerste bleek de baan nog niet klaar en moesten we een halve dag langer wachten met rijden. Vervolgens bleek de hairpin ook daadwerkelijk te krap! Ik had wel de mooie primeur om in mijn eentje, als eerste de baan te checken. De baan had vandaag echter totaal geen grip. Het is een stratencircuit, normaal rijden hier auto's, dus de baan ligt vol stof en vuil. Ook om na de sessie als enige over de baan te kunnen was top. We hebben in ieder geval vandaag het meeste van iedereen kunnen rijden".

NIEUWS wordt aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT in samenwerking met RACEXPRESS.NL. Fotocredits Bas Kaligis. Bezoek voor meer informatie of fotomateriaal www.rengervanderzande.com of contacteer Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637 / roelof@insightf1.com).