Gemeente Geldermalsen

Persbericht RBT: 1,5 miljoen euro voor toeristische bewegwijzering

Rivierenland, 10 november 2006 De Provincie Gelderland stelt 1,5 miljoen euro cofinanciering beschikbaar voor de toeristische bewegwijzering. Het gaat om de bekende bruine borden die de bezoeker onderweg wijzen op de toeristische mogelijkheden in de regio. De afgelopen jaren heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zich bij de provincie en in de regio sterk gemaakt om het uniforme systeem op grote schaal in te voeren. Naast de financiering van de borden met toeristische mogelijkheden is er ook voldoende geld beschikbaar voor welkomstborden voor elke regio.

Gezamenlijke investering
De toeristische bewegwijzering is een gezamenlijke investering van provincie, gemeenten en ondernemers. Elke euro die de regio investeert in het project wordt door de Provincie Gelderland verdubbeld tot een maximum van 1,5 miljoen euro.

Handboek
Als basis voor een uniforme invoering van de bruine borden maakt RBT Rivierenland op dit moment een handboek toeristische bewegwijzering Gelderland. Eind december is dit boek beschikbaar. Ook andere regios in Gelderland kunnen er gebruik van maken.

Herkenbaarheid
Het systeem van bruine borden wordt al in bijna heel Europa ingevoerd en is voor een bezoeker dus overal gemakkelijk te herkennen. Goede bewegwijzering zorgt voor meer bezoekers en bestedingen bij ondernemers, maar kan ook verkeerstromen sturen en zorgen voor meer veiligheid.