Gemeente Nuth


Directeur IKL neemt afscheid

Directeur Gies Dohmen van de stichting Instandhouding Kleine Landschaps-elementen in Limburg (IKL) legt deze maand wegens het bereiken van de VUT-gerechtigde leeftijd zijn functie neer. In de afgelopen 25 jaar is de stichting de samenwerking aangegaan met heel veel partijen en organisaties die een rol van betekenis spelen in het Limburgse buitengebied.
IKL zet zich in voor het onderhoud van het landschap, de bescherming van bedreigde planten en dieren, archeologie en cultuurhistorie en bevordert de participatie van burgers, boeren en buitenlui bij het beheer van natuur en landschap. Naast het landschapsbeheer door de eigen dienst en de coördinatie van het beheer van natuur en landschap door vrijwilligers is het activiteitenpakket van IKL in de afgelopen 20 jaar flink uitgebreid.
Bijvoorbeeld de uitvoering van beschermingsprojecten voor bedreigde dieren als weidevogels, vleermuizen, amfibieën, vlinders en hazelmuizen. Een bijzonder project is het adoptieproject voor Limburgse basisscholen, waardoor kinderen in de gelegenheid worden gesteld om herstelwerk uit te voeren voor de natuur. Hiervoor ontving het IKL de Nationale Natuurprijs.
Op vrijdag 10 november neemt Gies Dohmen in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel afscheid. Dat gebeurt op het symposium `De Hand aan het Landschap' dat het IKL in het kader van haar 25-jarig bestaan organiseert. Zie www.ikl-limburg.nl voor meer informatie. foto's: IKL Limburg, Academie Beeldende Kunsten Maastricht