Gemeente Papendrecht

9 november 2006

Wethouder Van Leeuwen heropent gereconstrueerde Dreeslaan en Kamerlingh Onneslaan
Vrijdag 10 november heropent wethouder Van Leeuwen om 15.00 uur de Willem Dreeslaan en de Kamerlingh Onneslaan. Eind mei werden de oude asfaltlaag en fundering verwijderd, waarna nieuwe riolering werd aangelegd, bomen werden verplaatst en - in samenwerking met de nutsbedrijven - een groot deel van kabels en leidingen ter plaatse werden vervangen. In 2008 wordt het resterende deel van de Willem Dreeslaan gereconstrueerd.
Voor de officiële handeling wordt verzameld bij de keet van uitvoerder KWS (bij de ingang van de `zuivering').

Goed geregeld: meld overbodige gemeentelijke regels aan de gemeente Wetten en regels bieden houvast en veiligheid. Zoals iedere gemeente kent ook Papendrecht regels en voorschriften, bijvoorbeeld over verbouwingen aan huis of voor het kappen van bomen. De gemeente vraagt gegevens te verstrekken wanneer inwoners producten of diensten van de gemeente vragen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een uitkering of subsidie. Om dergelijke procedures te vereenvoudigen start de gemeente de actie `Goed geregeld'. De actie heeft als doel mogelijk overbodige regels te schrappen en onnodige gemeentelijke acties te verminderen. Maak dus melding van overbodige regels of onnodige acties. Want het kan altijd beter.
Ideeën kunnen worden ingediend bij het meldpunt `Goed geregeld' op www.papendrecht.nl Mailen kan ook: goedgeregeld@papendrecht.nl Brieven kunnen worden gezonden aan:
Gemeente Papendrecht
t.a.v. afdeling Beleidscoördinatie
o.v.v. GOED GEREGELD
Postbus 11
3350 AA Papendrecht

Stimuleringsfonds: kans op mooi geldbedrag voor maatschappelijke organisaties
Ieder jaar stelt de gemeente Papendrecht 2.500 euro beschikbaar voor verloting onder maatschappelijke organisaties die actief zijn in de gemeente. Doel van dit zgn. stimuleringsfonds is waardering te uiten voor alle vrijwillige activiteiten in Papendrecht. Organisaties die willen meedingen naar de 2.500 euro, hoeven alleen te laten weten op welke wijze 2.500 euro binnen hun eigen organisatie nuttig zouden besteden. Dinsdag 28 november trekt wethouder mw. Zaal het winnende lot uit de aanmeldingen.
Tot 24 november kunnen organisaties hun bestedingwens kenbaar maken bij PAD/Steunpunt Vrijwilligerswerk. Alle aanmeldingen worden getoetst, de inschrijvers ontvangen vervolgens een bevestiging van deelname aan de loting.
Voor meer informatie of aanvragen van aanmeldformulieren: PAD/Steunpunt Vrijwilligerswerk, Markt 2, 3351 AZ Papendrecht. Contactpersoon is Petra ter Meulen, bereikbaar via 078-6428135 of p.termeulen@pad.dwo.nl.
Noot voor de pers: meer informatie is eveneens verkrijgbaar bij Petra ter Meulen.

Polderplaza wordt `woonrijp' gemaakt
Maandag 13 november wordt gestart met de nieuwe inrichting van Polderplaza. Betontegels, klinkers, straatmeubilair en openbare verlichting worden aangebracht, kabels en leidingen worden omgelegd. Allereerst wordt gewerkt aan de oostzijde van de nieuwbouw, daarna komt de verharding tussen de bestaande en de nieuwbouw aan de beurt en als laatste het kruispunt Groen van Prinstererstraat/P.S. Gebrandystraat. Streven is alle werkzaamheden binnen een periode van ca. tien weken af te ronden (e.e.a. is afhankelijk van de weersomstandigheden).

Zwembad De Hooght en Nederland dansen voor wereldrecord De Hooght houdt donderdag 16 november om 11.15 uur in het zwembad een dansactie als onderdeel van een wereldrecordpoging waarbij heel Nederland tegelijkertijd dezelfde dans uitvoert. Op die manier wordt stil gestaan bij het belang van sport en bewegen. Naar verwachting duizenden Nederlanders dansen op 16 november vijf minuten op het nummer What a Feeling van zangeres Irene Cara. Ambassadeurs van de recordpoging zijn Barbera de Loor (schaatsster van Dancing with the Stars) en Paul Rosenmöller (voorzitter van Covenant Overgewicht).
Om het Guiness Book of Records te halen met `de meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn', zijn 200.000 deelnemers nodig. De medewerkers van De Hooght werken enthousiast mee om Papendrechters in beweging te krijgen voor dit initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Na de ontvangst om 10.45 uur in de Hooght, wordt nog even gezamenlijk geoefend voor het dansje. Om 11.15 uur gaat het `om het echie', daarna wordt even uitgeswingd en kan een kopje koffie worden gedronken.

Woensdagmiddag 13 december: KerstRommeldam in Interval Woensdagmiddag 13 december vindt de traditionele Kerst-Rommeldam voor kinderen van 6 t/m 12 jaar plaats In Interval. Deze dag begint om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Dit jaar kunnen de kinderen onder meer strijkkralen en sfeerlicht maken, knutselen, figuurzagen, verven, kerststukjes en kerstkaarten maken. De kosten bedragen 2 euro. De kinderen mogen alle gemaakte spullen mee naar huis nemen. Vooraf opgeven is niet mogelijk.
Zestig kinderen kunnen deelnemen aan het kerstgourmet. Dit begint om 17.00 uur en duurt tot ± 18.45 uur. De kosten bedragen 3 euro, (van tevoren te betalen aan de balie van jeugdcentrum Interval). Toegangsbewijzen voor de gourmet zijn alleen te koop in combinatie met een activiteitenkaart á 2 euro. Tijdig opgeven en betalen aan de balie is aan te raden, want het gourmet is altijd snel volgeboekt. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. De gourmetkaarten worden vanaf 1 november verkocht. Vragen? Jeugdcentrum Interval (078-6150993) en vragen naar Arjan Versluis.

Inspraak Wet Maatschappelijke Ondersteuning

1 januari 2007 wordt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) van kracht. De zes Drechtstedengemeenten (waaronder Papendrecht) voeren het onderdeel `individuele voorzieningen' gezamenlijk uit. Momenteel worden een verordening en een uitvoeringsbesluit voorbereid waarin wordt vastgelegd op welke individuele voorzieningen inwoners met een beperking een beroep kunnen doen. Deze worden besproken in de (openbare) vergadering van de commissie Samenleving van woensdag 15 november (aanvang 20.00 uur in de raadzaal).
De concept-verordening en het concept-besluit (met toelichting en een `publieksvriendelijke samenvatting') liggen van 1 november tot en met 12 december ter inzage in het gemeentehuis van Papendrecht. Reacties kunnen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht.

Voorbereiding baggeren Park Noordhoekse Wiel
De komende weken worden baggerwerkzaamheden in park Noordhoekse Wiel voorbereid. In het voorjaar werd een groot deel van de baggerspecie verwijderd, echter zonder dat (abusievelijk) de juiste vergunningen aanwezig waren. Wanneer dit voor elkaar is, wordt de resterende baggerspecie verwijderd.

Asfaltering rotonde
De provincie Zuid-Holland start donderdag 16 november om 20.00u met asfaltering van de rotonde Veerweg (Matenasche Scheidkade) op de N 214 bij Papendrecht. Tot 6.00uur is de N 214 afgesloten tussen de A15 en de rotonde Peilmolenweg, de Parallelweg tussen Matenasche Scheidkade en N 214 en de verbindingsweg tussen Veerweg en N 214.
____________