Ackermans & van Haaren


Sofinim realiseert samen met het management buy-out van SpanoGroup NV

Sofinim NV, de private equity dochtervennootschap van Ackermans & van Haaren (AvH), en het management onder leiding van dhr. Jan Ide hebben met de familie Vanden Avenne een akkoord bereikt tot overname van SpanoGroup NV. Met dit akkoord stelt de familie Vanden Avenne de continuïteit en de onafhankelijkheid van Spanogroup NV centraal.

Spanogroup NV, die de bedrijven Spano NV (spaanplaten), Dekaply NV (gemelamineerde platen), Spanolux NV (MDF) en Balterio NV (laminaat parket) groepeert, beschikt over productievestigingen in Oostrozebeke, Erembodegem en Vielsalm en telt een 800-tal medewerkers in ons land. In 2005 bedroeg de geconsolideerde omzet ongeveer ⬠200 mio en de EBITDA ⬠22 mio.

De uitvoering van deze overeenkomst is afhankelijk van de goedkeuring door de Raad voor de Mededinging.

Met de keuze voor de combinatie van het management en AvH onderstreept de familie Vanden Avenne het belang van een verankering van SpanoGroup NV als onafhankelijke speler in een competitieve markt. Bovendien krijgen de groep, het management en de medewerkers de mogelijkheid om de groei van de afgelopen jaren te consolideren en in de toekomst voort te zetten.

SpanoGroup NV, waarvan de oorsprong terug gaat tot 1963, is een geïntegreerde producent van verschillende soorten producten op basis van hout zoals spaanplaten, gemelamineerde platen, MDF en laminaatparket. SpanoGroup spitst zich voornamelijk toe op het aanbieden van producten met een hoge toegevoegde waarde zoals watervaste, brandvertragende, constructieve, decoratieve en lichte plaatmaterialen.

De intrede van Sofinim NV in SpanoGroup NV staat voor een continuïteit van het gevoerde beleid en het nastreven van rendabele groei van alle activiteiten op lange termijn.

In geval van goedkeuring door de Raad voor de Mededinging wordt verwacht dat de investering voor het einde van 2006 gerealiseerd zal worden. De precieze financieringsstructuur dient nog nader te worden uitgewerkt maar Sofinim NV (AvH 74%) zal een ruim meerderheidsbelang verwerven in het kader van deze transactie waarvan de ondernemingswaarde ongeveer ⬠160 mio bedraagt.

Antwerpen, 10 nobember 2006

Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij :

Piet Dejonghe â Lid van het Executief Comité

Ackermans & van Haaren NV

Tel. +32 (0)3 897 92 14

e-mail : dirsec@avh.be

Wim Seynaeve â woordvoerder Spanogroup

Tel.: +32 (56) 66 70 21

e-mail : wim.seynaeve@spanogroup.be

web : www.spanogroup.be