Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Ons kenmerk DCE/06/86787 Datum 10 november 2006

Onderwerp Slotdocument Taskforce 'Vrouwen, Veiligheid en
Conflict'

Hierbij bied ik u, mede namens de Staatssecretaris van Defensie, de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Ontwikkelingssamenwerking het slotdocument van de Taskforce "Vrouwen, Veiligheid en Conflict" (Taskforce VVC) aan. Op 19 oktober 2006 heeft de Taskforce VVC, die voor een periode van 3 jaar ingesteld was, haar werkzaamheden beëindigd.

De Taskforce VVC heeft zich ten doel gesteld om op nationaal en internationaal niveau de rol van vrouwen te vergroten in conflictpreventie en conflictoplossing en internationaal op het terrein van naoorlogse wederopbouw. Hiertoe is nauw samengewerkt tussen Taskforceleden en vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Defensie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In het voorliggende slotdocument kunt u lezen welke resultaten de Taskforce VVC heeft bereikt en welke aanbevelingen voor de toekomst zijn geformuleerd. Deze aanbevelingen zullen worden betrokken bij de beleidsterreinen van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking, Defensie, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)

Bijlage(n): 1 Zie het origineel